Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
NASCAR

NASCAR: Matt Kenseth overleeft Talladega eindsprint. Earnhardt Jr. noemt fans bloeddorstig!

De gevreesde baan van Talladega heeft andermaal zijn tol geëist. Eindelijk leek de wedstrijd sinds jaren een vlekkeloos verloop te kennen maar in de eindsprint richting finish maakte regerend kampioen Tony Stewart een fout waarbij meer dan 24 auto’s werden uitgeschakeld. Matt Kenseth kwam zowat als enige over de streep.

Tekst Willem J. Staat
Foto’s Ford Racing/NASCAR

2012_finish
Matt Kenseth kwam zowat als enige over de eindsprint. Chaos alom achter hem.

Matt Kenseth overleeft Talladega eindsprint.
De wedstrijd op Talladega leek een vlekkeloos te kennen maar in de eindsprint richting finish ging het andermaal mis toen Tony Stewart een fout maakte waardoor meer dan 25 auto’s werden uitgeschakeld.

Roush Fenway Ford-coureur Matt Kenseth ontsnapte aan het drama en was samen met Jeff Gordon zowat de enige die nog heelhuids over de finish kwam. Omdat de Ford van Matt Kenseth gedurende de eindfase behoorlijk “loose”(onderstuurd) was, werd hij gedwongen om in het midden te blijven. Voor Matt een gelukje omdat Tony Stewart en Michael Waltrip achter hem in de fout gingen. Het leidde tot een immense kettingreactie

Winnaar Matt Kenseth: “De baan werd voor mij steeds “looser” en we kregen het eigenlijk niet meer voor elkaar. Daarom besloot ik in de laatste ronde maar gewoon de middelste “groove” te kiezen. Als ik op het onderste gedeelte had gereden was ik eraf gespind. Ik had de bovenkant en het midden om van richting te veranderen. Ik wist niet wat er ging gebeuren en wat er gebeurde maar ik denk dat Tony een duwtje kreeg en dat veroorzaakte “The Big One”

Tony Stewart gaf ook direct toe dat het zijn fout was. “Ik ging naar links en toen werd ik door Michael Waltrip geraakt waardoor het gehele startveld crashte. Volledig mijn fout. Ik blokte de boel af omdat ik daar wilde blijven. Daardoor werd het voor veel mensen een hele slechte dag!”  aldus Stewart.Toch had de enigszins zwaarlijvige Stewart zijn humor niet verloren. “Ik ben een perfect getunede atleet en volg een streng dieet.”

2012_talladega_eindsprint
Kenseth neemt afstand in de eindsprint. Kort na het nemen van deze foto gaat
het gigantisch fout.


Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet