Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
NASCAR

NASCAR: Matt Kenseth overleeft Talladega eindsprint. Earnhardt Jr. noemt fans bloeddorstig!


2012_this_is_talladega
Dale Earnhardt Jr. heeft genoeg van deze baan.Hij noemde de fans "bloeddorstig" Bovendien
zijn de goede fans deze baan ook beu. Een laagterecord in de bezoekersaantallen
afgelopen weekend.

Dale Earnhardt Jr. enorm kritisch
Dale Earnhardt Jr. die de wedstrijd op Talladega vijfmaal op zijn naam schreef was na afloop enorm kritisch. De enorm populaire coureur verloor in 2001 zijn vader Dale Sr. een icoon in de NASCAR-wereld.

Earnhardt Jr: “Door de set-up van de auto weten de rijders precies wat ze met deze baan moeten doen. Dit leidt tot het z.g. “packracing”(waarbij in groepjes dicht bij elkaar gereden wordt. Red.) Als we dit elke week deden ging ik nu acuut een andere baan zoeken. Sommige fans houden er toch alleen maar van om dit soort races te zien vanwege de crashes. Wat een bloeddorstigheid! Belachelijk! Verspild geld. Als er hier niets gaat veranderen dan gaat de NASCAR-organisatie onze  auto’s maar bouwen. Het zal ons veel geld besparen! Hoewel Earnhardt Jr. vijfmaal op Talladega won is zijn visie op deze baan totaal veranderd. De boodschap van Dale Jr. is duidelijk. Er moet iets gaan gebeuren voordat het héél goed fout gaat. Talladega heeft wat dit betreft een behoorlijke reputatie.

Jeff Gordon eindigde als tweede. Gordon: “Ik weet nog niet eens hoe ik het tot aan de finishvlag gemaakt heb. Je wordt gewoon in de sandwich genomen en dan kun je geen kant meer uit. Het is gewoon krankzinnig. Je probeert al wat je kunt om er voorbij te komen. Vandaag slaagde ik erin.”

Earnhardt Ganassi-coureur Jamie McMurray reed maar liefst 39 ronden aan de leiding maar spinde door een duwtje van Kevin Harvick. Het betekende de laatste neutralisatie en “The Big One” was nog steeds uitgebleven.

2012_talladega_hms_jg_js
Jeff Gordon eindigde als tweede. Vijfvoudig kampioen Jimmie Johnson bleef in
de chaos steken.Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet