Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Formula Ford

Formule Ford: Michel Florie wint, Bart van Os vanaf P14 naar podium

480_salut_florie_0829

Met een gerepareerde versnellingsbak heeft Michel Florie, na zijn pech in de laatste ronden eerder vandaag, de tweede race wel gewonnen. Bas Schouten verdedigde zijn teamgenoot wederom met verve en werd tweede, Bart van Os reed opnieuw nu een knappe inhaalrace en maakte het podium compleet.

Tekst: Marco Antheunisse
Fotografie: Co van der Gragt, Bart Buijs, Klaas Norg

Omdat er maar iets meer dan twee uur tussen beide races zat heeft dit keer Provily Racing een kunststukje moeten uithalen om de auto van Michel Florie weer tiptop te maken voor race twee. Net als Geva eerder vandaag slaagden zij daar prima in, want bij de start gaat Florie er als een haas vandoor.

480_florie_schouten_0302

Rugdekking
De van een tweede plaats gestarte Max van Splunteren wordt meteen aangevallen door Bas Schouten en slaagt er niet in om de winnaar van race 1 achter zich te houden, waardoor Florie weer de zo gewaardeerde rugdekking heeft.

480_vanos_0286

Aan de bak
Bart van Os maakt ook grote sprongen, al gaat het iets minder voortvarend dan eerder vandaag. Na de eerste ronde komt hij als zesde door en per ronde weet hij posities te verbeteren. In de vierde ronde is hij al opgerukt naar de derde plek, maar het gat naar de leiders is groot, ruim vier seconden.

480_splunteren_0262

Max van Splunteren, die in de eerste race ook versnellingsbakproblemen had waardoor Geva dus letterlijk ‘aan de bak’ moest, kon dit keer zijn teamgenoot niet makkelijk volgen, echt groot werd het verschil echter nooit.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet