Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Formula Ford

Formule Ford: Michel Florie wint, Bart van Os vanaf P14 naar podium


480_van_os_0304

Onterechte racelicentie?
Voor in het veld nadert Bart van Os ondertussen de leiders, maar hij snoept slechts mondjesmaat wat terug en lijkt kansloos om nog posities te winnen. Tot wederom de laatste ronde, want dan verschijnt Laurant Poncin voor de leiders om op een ronde gezet te worden. Iedereen weet langs de langzame Belg te komen, maar de achterstand van Van Os is plotseling nog maar 0.6 sec. “Wat een eikel is dat zeg”, laat Schouten zijn hart spreken. “Komen we daar op volle snelheid aan en gaat hij ons in de weg rijden. Ongelofelijk dat die man een racelicentie heeft.” Gelukkig gebeuren er geen ongelukken en heeft het ook geen consequenties voor de posities, zodat de zelfde rijders als in race 1 naar het podium mogen, al staan ze dit keer wel allemaal op een andere plek. Florie wint, Schouten wordt twee en Van Os drie.

Commentaar
Michel Florie was op zijn bekende manier weer erg blij met zijn zege. “De auto is top, Provily is top, Eric (Dikkeboom, red.) is top, nu moet ik alleen nog wat meer snelheid in mijn auto zien te krijgen, want af en toe lijkt het wel of ik stilval”, vertelt Florie na zijn zege.
Bas Schouten was kort maar krachtig in zijn commentaar. “Alles was precies zoals in de eerste race, alleen kreeg Michel nu gelukkig geen pech.”

Racende journalist
Een andere enthousiaste deelnemer is de Vlaamse autosportjournalist Jurgen Evers, die dit jaar zelf achter het stuur van een Formule Ford Duratec is gekropen. “Waarschijnlijk lacht iedereen mij uit (zeker niet, red.), want ik rijd niet bepaald vooraan. Maar ik vind dit heerlijk om te doen, het is voor mij echte ontspanning. Mijn tijden zijn niet geweldig, maar ik ga toch met sprongen vooruit, heb nu mijn rondetijd met zes seconden verbeterd. Dat komt met name omdat ik nu bij Provily Racing zit, die begeleiden mij uitstekend en ik heb nu ook goed vergelijkingsmateriaal met Michel en Bas”, vertelt Evers alvorens hij zijn laptop openklapt om aan het werk te gaan.

De derde en laatste Dutch Formula Ford-race van dit weekend is op zondag om 14.30 uur.

480_podium_0833

Uitslag race 2 Dutch Formula Ford,
Dutch Power Pack Festival Zandvoort,
zaterdag 11 augustus 2012
1. Michel Florie, Provily Racing, Duratec, 11 ronden
2. Bas Schouten, Provily, Duratec + 0.152
3. Bart van Os, Geva Racing, Duratec +0.683
4. Max van Splunteren, Geva Racing, Duratec +5.585
5. Wouter Boerekamps, GP Elite, Duratec +12.434.
6. Jan Paul van Dongen, Racing2Win, Duratec +13.148

480_ford_zetec_0348

7. Roel Mulder, Zetec +1:18.8
8. Reinier van der Veen, Zetec +1:22.9
9. Eric Heudicourt, Zetec +1:30.2
10. Paul Sieljes, Zetec +1:42.8
11. Laurant Poncin, Zetec +1 ronde
12. Jurgen Evers, Duratec +1 ronde
13. Patrick Rausch, Zetec +2 ronden

Uitgevallen:
Frederik Vergote, (Be), Duratec +1:07.175


Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet