Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Clio Cup

Clio Cup: Dubbelslag gebroeders Bleekemolen in de Eifel

r_bleekemolen_j_2

Jeroen Bleekemolen heeft op de alom gevreesde Nordschleife van de Nürburgring de derde wedstrijd van de Dutch Renault Clio Cup op zijn naam geschreven. Met een tweede plaats op een kleine acht seconden van de winnaar maakte Sebastiaan Bleekemolen het succes van Team Bleekemolen compleet. Na een fraaie inhaalrace legde de als elfde gestarte Niels Langeveld beslag op plaats drie. Met een vierde plaats algemeen werd Ruud Steenmetz winnaar van de Olympia Cup en bleef daarmee een sterk rijdende Jan Muys net voor. Edgar van der Ende completeerde het Olympia podium.

Tekst: Remco Scheelings
Foto’s: Chris Schotanus

De derde wedstrijd van dit seizoen in de Dutch Renault Clio Cup werd vandaag verreden op de Nürburgring-Nordschleife in het voorprogramma van de ADAC Zurich 24h-Rennen. Na de enerverende kwalificatie van gisteren was reeds duidelijk dat het voor de Nederlandse rijders een uitdagende vier ronden van elk 25,378 km zouden worden. In tegenstelling tot bij de kwalificatie was de baan tijdens de race droog.

Bleekemolens op eerste rij
Jeroen Bleekemolen mocht na zijn uitstekende kwalificatie, waarin hij zelfs alle Renaults uit de technisch iets snellere Clio Cup Bohemia aftroefde, van pole position vertrekken. Op twee zijn broer Sebastiaan Bleekemolen, gevolgd door Marcel Dekker. Op vier Edgar van der Ende als de nummer één uit de Olympia Cup voor minder ervaren deelnemers, terwijl Ruud Steenmetz (tweede Olympiër) de topvijf volmaakte. Jan Muys had het bij zijn Ring-debuut met een zesde plaats (derde Olympia Cup) ook uitstekend gedaan. Niels Langeveld moest als lijstaanvoerder in de tussenstand na zijn kwalificatiecrash als elfde van start gaan.

r_bleekemolen_j

Dubbelslag Jeroen en Sebastiaan Bleekemolen
Bij de start was Jeroen Bleekemolen meteen goed weg en bleef vervolgens ongrijpbaar voor de rest van het veld. Sebastiaan Bleekemolen probeerde nog bij zijn jongere broer aan te sluiten maar één deelnemer uit de Clio Cup Bohemia nestelde zich tussen de twee Team Bleekemolen-rijders. Desondanks hoefde Sebastiaan nauwelijks voor het tempo van zijn broer onder te doen, waardoor het gaatje na vier ronden van 25 km slechts acht seconden bedroeg. Met de fraaie één-twee was het feest in het kamp Bleekemolen compleet.

r_bleekemolen_s

Sebastiaan over zijn derde tweede plaats op rij. “Ik heb genoten. Het was best heftig vechten in het groepje. Ik geloof dat er een paar spiegels zijn gesneuveld. Mijn start was prima waardoor ik meteen twee Duitse Clio’s voorbij kon steken. Door het gevecht met de Duitse Clio’s verloor ik echter wel wat tijd en dat was minder goed omdat Niels Langeveld vanuit de achtergrond snel dichterbij kwam en kon aansluiten. Vooral in de eerste bocht remde iedereen veel te laat waardoor we seconden verloren. Uiteindelijk gingen we als één lange trein over de finish. Wat een geweldige race, absoluut het hoogtepunt van het jaar in de Clio Cup om hier te kunnen rijden.”

r_finish

Als winnaar was Jeroen natuurlijk ook tevreden. “Het was beslist niet makkelijk en ik heb er flink voor moeten werken. Op de één of andere manier verliest de auto op top iets vermogen. Als ik in de bochten was weggelopen van die Duitser achter me, dan kon hij op het rechte stuk weer aansluiten. Gelukkig viel hij niet aan waardoor we samen konden wegrijden. Het was leuk om weer een keer in de Clio’s mee te doen en natuurlijk super dat we een één-twee behalen.”

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet