Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Clio Cup

Clio Cup: Dubbelslag gebroeders Bleekemolen in de Eifelr-langeveld

Fraaie inhaalrace
Een uitstekende wedstrijd reed Niels Langeveld. De gisteren in de kwalificatie gecrashte Certainty Racing Team-rijder wist in twee ronden op te klimmen van plaats elf naar drie en kon het zelfs Sebastiaan Bleekemolen nog bijna moeilijk maken. Daarmee hield Langeveld als aanvoerder in de tussenstand de schade ten opzichte van Bleekemolen beperkt. Met zijn tijd van 10:11.965 seconden zette Langeveld de snelste rondetijd op de klokken. “Ik heb echt alles gegeven. Binnendoor en buitenom, waar ook maar een gaatje was ben ik erin gedoken. Gelukkig ging het steeds goed. Eenmaal voorbij Dekker wist ik dat ik op podiumkoers lag. Het gat naar Sebastiaan kon ik met dat megasnelle rondje van 10:11 vervolgens ook nog dichtrijden. Eenmaal op die plek wilde ik geen al te grote risico’s meer nemen. Met de snelste raceronde erbij verlies ik nu maar twee puntjes ten opzichte van Sebastiaan. Eigenlijk realiseer ik me nog niet eens helemaal wat voor race ik gereden heb, algemeen van 23 naar 6 geloof ik.”

r-steenmetz

Superlatieven
Ruud Steenmetz passeerde na een uiterst solide race als vierde de finish en was daarmee winnaar in de Olympia Cup. “Wat geweldig, wat een ervaring om hier te kunnen rijden en dan ook nog zo’n resultaat. Je blijft hier in superlatieven praten. Bij de start wist ik één plaatsje te winnen en kwam in een groepje met Dekker, Muys en Van der Ende. Dat was echt genieten. In de laatste ronde was ik zo’n 200 meter uit die groep weggereden maar werd opgehouden toen ik door een gele vlag een veel langzamere deelnemer niet mocht passeren. Het groepje kreeg daarmee weer aansluiting en met drie man op mijn bumper werd het nog echt spannend. Maar gelukkig kon ik Muys net voorblijven en de vierde plaats algemeen en de winst in de Olympia Cup pakken. De auto was ook helemaal super”, aldus een na afloop laaiend enthousiaste Steenmetz.

dekker_muys

Minimaal verschil
De rijder van Madeno Racing werd dus op de hielen gezeten door Jan Muys die vanaf de zesde startplaats terugviel naar plek zeven om in de laatste ronde Edgar van der Ende en Marcel Dekker te passeren en op slechts 0,4 seconde van Steenmetz als vijfde algemeen en tweede Olympiër de finish te passeren. “Wat een gaaf circuit, nu begrijp ik pas waarom mensen dit het mooiste circuit ter wereld noemen. Ik kon in het begin de groep goed volgen en vervolgens succesvol een aanval plaatsen op Edgar en Marcel. Ruud Steenmetz was net iets te snel”, aldus Muys drijfnat na de champagnedouche van zijn team.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet