Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Clio Cup

Clio Cup: Jeroen Bleekemolen op Nordschleife naar Clio-pole

kw_bleekemolen_j_2

De kwalificatie van de derde wedstrijd in de Dutch Renault Clio Cup is een Bleekemolen feestje geworden. Jeroen Bleekemolen pakte op de alom gevreesde Nordschleife van de Nürburgring de pole position voor de wedstrijd die morgen wordt verreden. Met zijn tijd van 10:58.138 seconden (over 25,378 km) bleef de jongste Bleekemolen (die dit weekend zijn vader vervangt) op de door de nachtelijke regen nog gedeeltelijk natte baan, zijn broer Sebastiaan een kleine tien seconden voor. Marcel Dekker sloot de kwalificatie als derde af. Een zeer fraaie vierde plaats was er voor Edgar van der Ende die daarmee de snelste man was in de Olympia Cup.

Tekst: Remco Scheelings
Foto’s: Chris Schotanus

Na de Kruidvat Gillette Paasraces op het zelfs voor nieuwelingen toch vertrouwde Circuit Park Zandvoort, krijgen de deelnemers aan de Dutch Renault Clio Cup voor hun tweede raceweekend een geheel andere ‘piece of cake’ voorgeschoteld. De derde wedstrijd van de zwaarbevochten merkencup wordt dit weekend namelijk verreden op de Nürburgring, en dan ook nog eens niet het Grand Prix-circuit, maar de alom gevreesde Nordschleife, ‘de groene hel’. Met zijn meer dan 20 kilometer lengte en ontelbare bochten een nauwelijks uit het hoofd te leren omloop. Iedere bocht is weer een verrassing en zelfs een doorgewinterde routinier als Sebastiaan Bleekemolen, die toch wel wat racekilometers in de Duitse Eifel heeft liggen, verklaarde een paar weken geleden nog iedere keer weer wat rondjes nodig te hebben om aan de aaneenschakeling van bochten te wennen.

Tweede afspraak
De wedstrijd voor de Dutch Renault Clio Cup is opgenomen in het programma van de ADAC Zurich 24h-Rennen, met naar verwachting ook dit jaar weer rond de 200.000 toeschouwers het grootste autosportspektakel van Duitsland. Tijdens de Kruidvat Gillette Paasraces was Niels Langeveld met twee overtuigende overwinningen de grote man, met regerend kampioen Sebastiaan Bleekemolen op twee. In de Olympia Cup voor minder ervaren rijders verdeelden Ruud Steenmetz en Edgar van der Ende de zeges. Hoe zouden de verhoudingen in de Eifel liggen, kunnen de routiniers profiteren of zit er onder de nieuwelingen een verrassende ‘Ringmeister’?

Wijzigingen
Ten opzichte van de Kruidvat Gillette Paasraces een flink aantal wijzigingen in Duitsland. Ronald Morien, Liroy Stuart, Martin de Kleijn, Paul en Eva Harkema, Yaro Deckers, Marcel van der Maat en Peter Schreurs laten de wedstrijd in de Eifel aan zich voorbij gaan. Max Braams is voor even terug in de Clio’s bij Equipe Verschuur terwijl bij datzelfde team Ivo Breukers zijn Clio Cup-debuut maakt. Alex van Eijk vervangt de met een hernia kampende Marcel Timmer in de Intermobiel Racing Clio. De laatste en niet onbelangrijke wijziging werd pas gisteren (donderdag) bekend, namelijk dat Jeroen Bleekemolen zijn vader Michael vervangt in de HSU Payroll Services Team Bleekemolen Clio.

do_bleekemolen_j

Vrije training
In de vrije training van donderdag hadden de gebroeders Bleekemolen hun visitekaartje al afgeven door de plaatsen één en twee voor zich op te eisen. Jeroen was daarbij ondanks een niet optimaal lopende motor de snelste van het tweetal. Sebastiaan was echter ook meer dan tevreden. “Meestal rijd ik hier met veel meer auto’s op de baan, dus het was nu eigenlijk wel lekker rustig. Eindelijk heb ik de voor een Clio goede lijnen kunnen ontdekken. Het was echt genieten. In het begin heb ik een tijdje achter Jeroen gereden en dan kun je wel zien dat hij de baan een stukje beter kent”, aldus Sebastiaan na de vrije training. Een keurige derde plaats ging naar Niels Langeveld, voor een verrassend sterk presterende Ivo Breukers, terwijl Max Braams die de topvijf volmaakte.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet