Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Clio Cup

Clio Cup: Jeroen Bleekemolen op Nordschleife naar Clio-polekw_bleekemolen_j
Jeroen Bleekemolen

Bleekemolens heersen
Vanmorgen om 8.15 uur stond de één uur durende kwalificatie op het programma. In tegenstelling tot bij de droge vrije training, kregen de rijders een na de nachtelijke regen langzaam opdrogende baan voorgeschoteld. Uiterst moeilijke omstandigheden waaronder de ervaren Jeroen en Sebastiaan Bleekemolen zich uitstekend thuis voelden en de eerste twee posities voor zich opeisten. Door een geheel andere tactiek bedroeg het verschil tussen het tweetal uiteindelijk tien seconden.

do_bleekemolen_s
Sebastiaan Bleekemolen

“Ik ging ervan uit dat de regenbanden het steeds minder goed zouden gaan doen en wilde dus in de eerste twee rondjes mijn tijd zetten. De Dunlop regenbanden hielden het op de opdrogende baan echter veel langer vol, waardoor het steeds harder ging. Jeroen ging al vlug naar de pits en kiende het zo uit dat hij als laatste onder de vlag door zou gaan en profiteerde dus optimaal. De perfecte tactiek, want nadat ik bijna de hele kwalificatie aan kop stond, pakte hij in de laatste ronde de pole position. De omstandigheden waren ontzettend moeilijk maar ik heb me uitstekend vermaakt”, aldus een op de kwalificatie terugkijkende Sebastiaan Bleekemolen. Met zijn tijd van 10:58.138 seconden was Jeroen Bleekemolen een kleine 48 seconden langzamer dan zijn snelste tijd uit de droge vrije training.

kw_langeveld
Niels Langeveld in de problemen

Schade
Minder goed verging het klassementsleider Niels Langeveld die al vroeg in de training van de baan raakte, maar met zijn gerealiseerde tijd morgen toch nog van de elfde positie mag vertrekken. “Op de opdrogende baan gleed de achterkant in een bocht weg. Ik kon de uitbrekende auto goed opvangen en ging dwars door de bocht. Helaas stond bij het uitkomen de vangrail iets te dichtbij waardoor ik in de banden belandde. Op zich valt de schade mee. Met de snelheid zit het wel goed want in de vrije training zat ik maar 0,1 seconde achter Sebastiaan en ondanks dat ik nu maar één geklokte ronde had, sta ik nog elfde. Je weet dat dit kan gebeuren maar het blijft balen”, aldus Langeveld. De Certainty Racing Team rijder had als voorbereiding slechts één keer een rondje of twintig op de Nordschleife gereden. “Dit is zo’n fantastische baan. Je moet echt lef hebben om hier hard te gaan, en dat is nodig om voor in het veld te eindigen.”

Ongeloof
Marcel Dekker eiste de derde plaats voor zich op en was daarmee meer dan gelukkig. “Toen ik het vanmorgen hoorde regenen schrok ik me rot. Ik was net blij dat ik de baan onder droge omstandigheden een beetje onder de knie had. Ik zat in de eerste ronde achter Bleekemolen en het viel me mee dat ik hem na één ronde nog in het vizier had. Daarna ging het steeds harder, maar een derde plaats is ongelofelijk. Het is hier zo spannend, niet normaal deze baan. Het is echt met niets te vergelijken en als de baan nat is, is het ook serieus glad. Al had ik laatste gestaan dan was ik nog blij geweest, zo mooi is het om hier te rijden”, aldus een nog nagenietende Dekker.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet