Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Clio Cup

Clio Cup: Niels Langeveld overheerst in eerste race

480_blijdschap_niels_1768

De Dutch Renault Clio Cup heeft met 26 deelnemers het sterkste startveld tijdens de Kruidvat Gillette Paasraces. Bij de openingsrace van het nieuwe Clio Cup-seizoen bleven de gevreesde grote incidenten gelukkig uit, al werd er hier en daar wel wat geduwd en getrokken. Over het algemeen gebeurde dat op een faire manier. Niels Langeveld bekroonde een constante race met een verdiende zege. "Ik wilde snel een gaatje slaan en dat lukte gelukkig. Daarna kon ik de race controleren." Sebastiaan Bleekemolen startte vanaf een tweede plek, maar verknoeide die volledig, om als vijfde pas de Tarzanbocht in te gaan. Uiteindelijk wist de regerend kampioen toch nog naar de tweede plaats te rijden. Hij verschalkte in de laatste ronde René Steenmetz die ook met een derde plaats tevreden was. In de Olympia klasse zegevierde zoon Ruud Steenmetz, voor Clio Cup-debutant Edgar van der Ende en Jan Muijs.

Tekst: Marco Antheunisse
Foto's: Chris Schotanus, Klaas Norg, Co van der Gragt en Bart Buijs

480_start_clio_4238

480_start_clio_1637

Hoewel het tijdens de start van de race droog is en de baan na de Formido Swift Cup-race een droge lijn heeft, gaan alle rijders toch op regenbanden van start. De weersverwachtingen voorspellen dat het tijdens de race niet geheel droog zal blijven, al kan op Zandvoort een bui zomaar voorbij waaien.

Prima wielspin
Bij de start is Niels Langeveld vanaf pole perfect weg, Bleekemolen valt echter bijna stil en gaat pas als vijfde de Tarzanbocht in. “Ik had op zich prima wielspin en dacht goed weg te komen, maar opeens had ik grip en toen viel mijn wagen vrijwel stil”, verklaarde Sebastiaan zijn slechte start.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet