Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Formula Ford

Formule Ford: Jos Kiekens debuteert met knappe zege

480_kiekens_op_kop_9592

Nadat Jos Kiekens vorig seizoen in de Formido Swift Cup al enkele zeges op zijn naam schreef, liet hij in de allereerste Dutch Power Pack-race van 2012 zien ook in een formulewagen prima uit de voeten te kunnen. Gestart vanaf P5 pakte de jonge debutant na een incident in de kopgroep brutaal de leiding, om vervolgens een aandringende Michel Florie achter zich te houden en naar zijn eerste Formule Ford-zege te rijden. Florie werd tweede, op enige afstand gevolgd door de geblesseerde Bart van Os.

Tekst: Marco Antheunisse
Foto's: Bart Buijs, Klaas Norg en Co van der Gragt

480_jan_paul_0933

Good old Jan Paul
Frederik Vergote beschadigde tijdens de kwalificatie zijn Formule Ford dermate, dat hij niet op de startgrid kon verschijnen. ‘Good old’ Jan Paul van Dongen haalde op stel en sprong zijn Racing2win Duratec van stal –gelukkig in Zandvoort- en zorgde er daarmee voor dat zijn Formule Ford-vrienden toch een geldige race reden en punten konden verdienen.

480_kopgroep_9540

Pijnlijke race
Bij de start is iedereen goed weg en worden alle posities behouden. Bij de tweede doorkomst is Bart van Os twee posities verloren, hij komt als vijfde door. “Mijn hand zit eigenlijk in het gips, maar omdat ik daarmee niet kan schakelen moet ik mijn hand stevig intapen. Maar het schakelen is lastig en pijnlijk, waardoor ik iets terugviel”, verklaarde Van Os na de race zijn terugval. Een ronde later pakte de GT3.nl coureur alweer een plek terug van Jos Kiekens.

480_heemskerk_op_kop_9547

Schouten snel
Melroy Heemskerk bleef aan kop, maar kan niet van zijn achtervolgers wegrijden. Sterker nog, Michel Florie en Bas Schouten zijn sneller, maar kunnen er vooralsnog niet langs. Met name Schouten is snel, hij weet in de derde ronde zijn teamgenoot te passeren en zit dan al kort achter Heemskerk.

480_kopgroep_3336

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet