Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Clio Cup

Clio Cup: Wie van de drie? (lang)


480_addie_actie_7310

Addie maakt verwachtingen waar
Addie van de Ven was dit weekend de snelste. De verwachting dat Addie in de tweede race weg zou lopen bij zijn tegenstanders, kwam uit. Hij sloeg snel een gaatje en won onbedreigd zijn tweede race van het seizoen. De coureur van Aevitae Bleekemolen Racing is overigens pas de eerste rijder die dit seizoen twee keer op het hoogste treetje van het ereschavot heeft gestaan.
Sheila Verschuur, als tweede gestart, had minder reden tot lachen. Na een slechte start viel ze terug naar de zevende plek. Ze kwam uiteindelijk als vijfde over de finish.

480_bos_actie_2_4055

Hans Bos, Sandra van der Sloot en Michael Bleekemolen namen van start tot finish de plaatsen twee tot en met vier in. Bos pakte daarmee zijn eerste podiumplek in het algemeen klassement en revancheerde zich fraai voor zijn pech in de eerste race.

480_keyzers_cornelissen_4105

Olympia Cup
Bos was vanzelfsprekend ook de beste in de Olympia Cup. Het duel om de tweede plaats werd tot op de finishlijn uitgevochten tussen Björn Cornelissen en Alexander Keijzers. Keijzers kwam nipt als winnaar van dit duel over de finish, maar hij werd later 30 seconden teruggezet vanwege zijn rijgedrag dat volgens de wedstrijdleiding niet door de beugel kon. Cornelissen pakte daarmee het zilver, met wederom het brons voor Ruud Steenmetz.

480_addie_winnaar_2_7343

Titelaspiraties
Addie van de Ven kon terugkijken op een race uit het boekje. “Het was mooi dat Hans achter mij aansloot. Hans was voor mij een ideale buffer. Van mijn teamgenoot hoef ik geen rare fratsen te verwachten. In de race heb ik bewust geprobeerd om de snelste rondetijd te rijden. Dat is gelukt en dat betekent weer een extra punt. Ik ben echt ontzettend tevreden.”
Addie van de Ven is er de man niet naar om grote verhalen op te hangen. Voor een (goede) coureur is hij opvallend bescheiden. Maar nu, met zijn tweede zege van het seizoen en met slechts één puntje achterstand op klassementsleider Sandra van der Sloot, begint hij in de titel te geloven. “Ik ga nu toch aan het kampioenschap denken.”
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet