Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Clio Cup

Clio Cup: Wie van de drie? (lang)


480_start1_1439

480_start_achter_1_1446

Spannende strijd
De eerste race was meer dan spannend. Bij de start nam Ronald Morien vanaf pole de kop, gevolgd door René Steenmetz, Michael Bleekemolen, Sandra van der Sloot, Hans Bos en dan pas de vanaf de derde startplek vertrokken Mikko Heino.
De kansen op succes voor Steenmetz waren in de derde ronde voorbij. Na een aanvaring met Morien, in strijd om de leiding, tolde hij volgens eigen zeggen maar liefst drie keer rond. Hij kon zijn race vervolgen en kwam uiteindelijk als tiende over de finish. “Ik denk dat het een raceongeluk was”, vond René. “Ik denk dat Ronald er niks aan kon doen.” Het was wel balen voor de regerend Olympisch kampioen. “Ik was fantastisch bezig”, vond hij van zichzelf. “Dit had mijn eerste zege kunnen worden.”

480_michael_start_zat_452

480_bleekemolen_3jul10-135

Met het wegvallen van Steenmetz nam Michael Bleekemolen de tweede plaats in, gevolgd door Sandra van der Sloot. Sandra moest halverwege de race haar meerdere erkennen in Hans Bos, die de derde plek overnam.

480_sloot_bos_1_1168

Maar Hans mocht maar kort van zijn derde plek genieten. Een gebroken V-snaar betekende het einde van zijn race.
Morien stond van start tot finish onder zware druk van eerst René Steenmetz en vervolgens Michael Bleekemolen, maar hij liet zich niet tot een foutje verleiden. Zo kwam Ronald Morien als eerste over de finish, voor Michael Bleekemolen en Sandra van der Sloot.

480_finish_1_7060

Inhaalraces
Sheila Verschuur, als zevende gestart, vocht zich naar de vierde plaats. Ze vond de aansluiting bij de kopgroep; op de finishlijn kwam ze maar een seconde tekort op Morien. Addie van de Ven, als achtste gestart, zag als vijfde de finishvlag. Na een straf van de wedstrijdleiding vanwege zijn rijgedrag werd hij uiteindelijk als zesde geklasseerd.

480_clio_braams_0931

Max Braams eindigde als zevende en was daarmee de beste in de Olympia Cup, hij werd op 0,3 seconde gevolgd door Alexander Keijzers. Ruud Steenmetz won het Olympische brons.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet