Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
DTM

ADS: DTM: Groeten uit Barcelona

barcelona_8
De DTM-race was het niet enige grote sportevenement in Barcelona

Barcelona, of liever gezegd het Circuit de Catalunya in het nabijgelegen Montmeló, was dit weekeinde de plaats van handeling voor het achtste raceweekeinde van de DTM en de Formule 3 Euro Serie. De Catalaanse stad is altijd een reis waard, en dit jaar vormde daarop geen uitzondering.


Tekst: René de Boer
Foto's: Rebocar Automotive Productions

barcelona_9
Wat lastig te zien, maar het rode reclamebord bovenin is van het Circuit de Catalunya


Een van de hoogtepunten van het weekeinde voor uw verslaggever was zonder meer het bezoek op zaterdagavond aan het stadion Camp Nou voor de wedstrijd van FC Barcelona tegen Atletico Madrid. Met 75.928 toeschouwers was het stadion zeker niet uitverkocht, maar de belevenis van zo'n evenement voor zo'n groot publiek was indrukwekkend, evenals de ervaring om topspelers als Messi, Henry en Ibrahimovic live in actie te zien. Volop doelpunten waren er ook, het werd maar liefst 5-2 in het voordeel van de thuisploeg, tot groot enthousiasme van alle fans in "blau-grana", de clubkleuren van FC Barcelona. Dank aan de persafdeling van Audi Sport, dat voor uw verslaggever en een aantal collega's het bezoek mogelijk maakte.

barcelona_1

Hoewel de regen op de vroege vrijdagochtend nog anders deed vermoeden, was het weer in Barcelona het hele weekeinde prettig. Na die eerste bui kwam de regen pas op zondagavond weer terug. Voor de rest scheen de zon veelvuldig.

barcelona_7

Voor de tweede keer dit seizoen (na Norisring) was de Lamborghini Blancpain Super Trofeo in Barcelona te gast bij de DTM. Dat betekende dat ook safety-car-bestuurder Peter Lux voor één keer zijn Mercedes-Benz of Audi moest verruilen voor een Lamborghini, hoewel hij tijdens de drie races niet in actie behoefde te komen. Voorafgaand aan de eerste wedstrijd wilde hij nog wel even uitleg over hoe de Lambo precies werkt. Die kreeg hij van niemand minder dan Peter Kox, naar alle waarschijnlijkheid de coureur met de grootste schat aan ervaring met race-Lamborghini's, want voor zover we kunnen nagaan heeft de Eindhovenaar met elk recent model Lambo in de autosport wel een keer gereden. DMSB-arts dr. Klaus Zerbian luistert hier mee.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet