Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
DTM

ADS: DTM: Groeten uit Barcelona


barcelona_2

Op het Circuit de Catalunya kun je als bezoeker een rondleiding boeken, zoals dat op vele circuits ter wereld het geval is. En zo verscheen er op zaterdagmiddag opeens een groep toeristen in het perscentrum, waar alle journalisten op dat moment druk aan het werk waren. Verslaggever Marcus Lacroix van het Duitstalige weekblad "Speedweek" en een Spaanse fotograaf werken onverstoorbaar door.

barcelona_3

Dit weekeinde kwam de GP2-serie in actie op het circuit van Portimão in Portugal. Voor de eerste en enige keer dit seizoen was ART-teambaas Frédéric Vasseur er bij de GP2 niet bij, omdat hij de voorkeur gaf aan de Formule 3 in Barcelona. Bovendien was ART met Nico Hülkenberg toch al kampioen. Natuurlijk wilde Vasseur wel de GP2-race zien, dus kwam hij met zijn coureurs Jules Bianchi en Adrien Tambay naar het perscentrum om de race op televisie te volgen. Links op de foto journalist Gregor "Mackie" Messer van "Motorsport Aktuell".

barcelona_4

Bij de DTM-races buiten Duitsland spelen de Duitstalige speakers altijd een wat ondergeschikte rol. Zeker wanneer ze alleen maar de wedstrijden in het bijprogramma verslaan. Burkhard Bechtel, de vaste speaker van de Porsche Carrera Cup, werkte echter zijn programma af als altijd. Dit keer echter niet in de commentatorencabine, maar heel ontspannen vanuit het perscentrum achter de laptop. Wereldwijd te volgen via de webradio-functie van zijn onvolprezen Porsche Cup-site www.racecam.de.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet