Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
DTM

DTM: Timo Scheider riant op weg naar titel (lang)

dtm_bcn_timo_action
Vreugde bij Timo Scheider na zijn tweede zege van het seizoen

Zoals FC Barcelona zaterdagavond in het eigen Camp Nou korte metten maakte met tegenstander Atletico Madrid, zo zorgde Audi er in de achtste DTM-race van het seizoen op het Circuit de Catalunya voor dat concurrent Mercedes-Benz geen schijn van kans had. Na de drievoudige zege in Spanje, met regerend DTM-kampioen Timo Scheider als winnaar voor zijn beide merkgenoten Tom Kristensen en Martin Tomczyk, moet het wel heel raar lopen als Audi niet voor het derde jaar op rij met de kampioenstitel in de DTM aan de haal gaat. Dat zou een nieuw record betekenen voor het merk uit Ingolstadt. “De titelstrijd is waarschijnlijk beslist”, gaf zelfs de normaal gesproken toch altijd zeer optimistische Mercedes-Benz-sportdirecteur Norbert Haug met duidelijke tegenzin toe.

Tekst: René de Boer
Foto's: ITR Presse/Jürgen TapMet zijn tweede overwinning van het seizoen na zijn eerdere succes in Oschersleben lijkt Timo Scheider in een zetel op weg naar een succesvolle titelverdediging. Als hij daarin slaagt, wordt hij de eerste rijder sinds Bernd Schneider (2000/2001) die zijn titel in de DTM prolongeert. En dat terwijl het er voor Timo Scheider in Barcelona na de kwalificatie geenszins rooskleurig uitzag. Nadat hij op zaterdag slechts de vijfde startplaats voor zich wist op te eisen, gaf bijna niemand een cent voor zijn winstkansen. De realiteit in de race bleek, zoals zo vaak, weer eens anders.

dtm_bcn_start
Met een perfecte start legde Scheider de basis voor de overwinning

Met een fantastische start legde Timo Scheider de basis voor de vijfde DTM-overwinning in zijn carrière. Daarbij moet worden aangetekend, dat zijn beide Audi-merkgenoten voor hem het de Duitser ook wel heel gemakkelijk maakten. Zowel pole-sitter Tom Kristensen als derde man Martin Tomczyk stuurden bij de start naar de buitenkant van de baan en hielden zo Paul Di Resta af, waarmee de weg vrij was voor Timo Scheider om van de vijfde naar de eerste positie te rijden. De Duitser hield de rest van de race zijn positie vast en stelde vervolgens de overwinning veilig. Audi-coureurs Tom Kristensen als tweede en Martin Tomczyk als derde completeerden de drievoudige zege voor Audi – al voor de vierde keer dit seizoen.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet