Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
SEAT Cupra Cup

SEAT Cupra Cup: Morien en Duivenvoorde maken verwachtingen waar (lang)



 3773 Veld

Tactisch spelletje
Match Racing was na de eerste race zeker van de titel. Het team was echter nog niet tevreden. De doelstelling van de tweede race was om de tweede plek van Nicky Catsburg en Menno Kuus in het klassement met succes te verdedigen.
Het strijdplan verliep uitstekend. Ronald Morien mocht als winnaar van de eerste race vanaf pole position beginnen, hij pakte meteen de kop. Sheila Verschuur volgde, voor Nicky Catsburg die Marcel Duits bij de start verschalkte. Nicky ging al snel in de aanval bij de legergroene SEAT van Sheila Verschuur. In de eerste ronde kwamen Ronald, Sheila en Nicky met z’n drieën naast elkaar op de Audi S bocht af. Sheila was de verliezer, zij viel terug naar de derde plaats. Nicky nam de leiding over, met rugdekking van Morien.

 1787 Match Racing

In de laatste ronde was al zeker dat Nicky Catsburg en Menno Kuus de tweede plek in het eindklassement zouden gaan veiligstellen. Dat was voor Ronald Morien het sein om te proberen om de race te winnen. Het lukte hem niet. “Nicky is te snel”, aldus de kampioen.

Sheila Verschuur eindigde als derde en dat was voldoende voor de derde plaats in het kampioenschap.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet