Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
SEAT Cupra Cup

SEAT Cupra Cup: Morien en Duivenvoorde maken verwachtingen waar (lang)



 3007 Veld

Titelstrijd beslist
De equipe Morien – Duivenvoorde was de snelste in de training, op welgeteld 0,003 seconde gevolgd door Nicky Catsburg en Menno Kuus. Robert Heuser en Kees v.d. Vendel verrasten met de derde tijd, voor de damesequipe Sheila Verschuur en Sandra van der Sloot.

 3069 Achter

Ronald Morien lag in de beginfase van de twee-uursrace op kop, tot hij zijn meerdere moest erkennen in de vanaf de vijfde startpositie vertrokken Pim Hoekzema. Helaas voor de equipe Hoekzema – Oudshoorn ging hun Seat in de twintigste ronde kapot. De schuldige was een wielnaaf die de geest gaf. Morien kreeg de leiding zo weer in handen. Ferry Duivenvoorde nam vervolgens het stuur over en gaf de zege niet meer uit handen. De zevende overwinning van het tweetal, uitkomend voor Match Racing, betekende tevens de beslissing van het kampioenschap.

 0304 Podium

Het Racing Team Koninlijke Landmacht deed goede zaken door met twee auto’s op het podium te eindigen. Sandra van der Sloot en Sheila Verschuur eindigden als tweede, Marcel Duits en Michel Schaap stelden de laatste podiumplek veilig. ”Een podiumplek was het doel, dus ik ben blij met dit resultaat”, aldus Sandra.
Michel Schaap was blij voor de hele Landmacht-familie. “Het is mooi dat we met het hele team op het podium staan.”
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet