Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Formula Ford

Formule Ford: Melroy Heemskerk behoudt ongeslagen status (lang)

480_gert_blij_0023

Melroy Heemskerk schreef ook de twee tijdens de Masters of Formula 3 verreden Formule Ford wedstrijden op zijn naam. De Geva-rijder behield daarmee zijn ongeslagen status en bracht zijn score op zes uit zes. Hoewel de leider in race één flinke tegenstand te duchten had van Jeroen Mul en in race twee van Nils Vestergard kon Heemskerk tegen het eind van beide races toch weer een gaatje slaan. Om de overige podiumplaatsen werd steeds een felle strijd geleverd waarbij de wiel aan wiel gevechten niet werden geschuwd. De derde podiumplaats ging uiteindelijk beide keren naar John Svensson.

480_roel_mulder_6135

Ook in de Zetec Cup een fraaie strijd waarbij het Roel Mulder met twee zeges lukte om de ongeslagen status van Arthur van Uitert te doorbreken.


Tekst: Remco Scheelings
Foto's: Gerrie Hoekstra, Chris Schotanus, Boudewijn Pieters en Erik van der Schaaff

480_race1_achter_6052

Een mooi vol veld van 21 Formule Fords bij de Masters of Formula 3. Omdat de wedstrijd tevens meetelde voor het Deense kampioenschap naast de vaste Deense NK-deelnemers als Nils Vestergard en Nikolaj Rasmussen nog een zestal Denen aan de start. Niet alleen het feit dat er dure punten te verdienen waren voor hun eigen titelstrijd bracht het zestal naar Zandvoort, ook was het een mooi moment om te zien waar men ten opzichte van de Nederlandse concurrentie zou staan. Over twee maanden zijn de Nederlanders immers te gast op het Deense Jyllandsringen. Daarbij was de Masters natuurlijk ook een uitgelezen gelegenheid om je in de kijker te rijden bij de Formule 3 teambazen.

480_lind_6197
Dennis Lind

Gezien de leeftijd van jongens als Jesper Egebart en Dennis Lind, allebei pas 16 jaar oud, een absolute toekomstdroom. Team Egebart trad in Zandvoort aan met twee auto’s van het niet zo vaak meer in Nederland geziene merk Ray. Het team is overigens een aardige familieaangelegenheid want de tweede auto werd bestuurd door de oom van Jesper en de broer van teameigenaar Per, Anders Egebart.

480_michael_gert_6215

Na 33 jaar terug
Na een afwezigheid van 33 jaar maakte Michael Bleekemolen zijn rentree in de Formule Ford. Ondanks aandringen van Gert Valkenburg kwam het er vorig jaar niet van, maar nu nam de vader van Jeroen en Sebastiaan dan toch echt plaats in de Geva Racing Mygale waarmee eerder Luuk Glansdorp en Nicky Pastorelli actief waren.

480_surink_0716

Gelukkig was Raymond Surink erin geslaagd zijn tijdens de vrije training van de Pinksterraces opgelopen schade te herstellen. Omdat alle Denen in de Duratec klasse actief waren bleef de Zetec Cup een Nederlands onderonsje. Arthur van Uitert en Elbert Bouman kregen daarbij gezelschap van Roel Mulder, de man die vorig jaar bij de Jubileumraces ook al zijn opwachting maakte. Mulder, met een andere Formule Ford altijd actief bij de Historische Monoposto’s, deed het toen met twee podiumplaatsen erg goed.

480_mulder_8219
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet