Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Formula Ford

Formule Ford: Melroy Heemskerk flikt het weer (lang)

480_blij_melroy_9796

Met opnieuw twee overwinningen hebben Melroy Heemskerk en Arthur van Uitert hun eigen score en die van Geva Racing voor dit seizoen op 100% weten te houden. Voor Heemskerk waren het echter opnieuw twee zwaarbevochten zeges waarbij de Hoofddorper niet alleen moest afrekenen met teamgenoot Nicky Pastorelli maar ook Jeroen Mul, Rogier Jongejans en Nils Vestergard geduchte concurrenten bleken.

480_florie_4274

De man met de grootste glimlach van Zandvoort was waarschijnlijk Michel Florie. Eindelijk had de voormalig kampioen de auto die hij wilde en toonde met snelle rondetijden, fraaie uitrem-acties en een tweede plaats in race twee weer helemaal terug te zijn.


Tekst: Remco Scheelings
Foto's: Justin van Densen, Gerrie Hoekstra en Erik van der Schaaff


In verband met een wedstrijd in eigen land ontbraken de meeste Denen en moest de Formule Ford het tijdens de Profile Tyrecenter Pinksterraces met een wat kleiner veld van 13 auto’s doen.

480_start1_0004

Bij de Tango Masters of Formula 3 wordt het met circa 23 rijders weer ouderwets druk. Dat je geen groot veld nodig hebt om spannende races te krijgen werd opnieuw aangetoond. De Formule Ford leverde twee zeer fraaie wedstrijden af waarbij op meerdere plaatsen in het veld felle strijd werd geleverd.

480_nicky_4267

Stand-in
Zoals kort voor de Pinksterraces bekend werd moest Luuk Glansdorp door ziekte verstek laten gaan. Zijn plaats in de Geva Racing Mygale werd ingenomen door data engineer en rijdersbegeleider Nicky Pastorelli. Met Pasen kreeg beoogd ‘monteur’ Melroy Heemskerk al de plaats in de andere Geva Mygale toebedeeld, hetgeen Gert Valkenburg de uitspaak ontlokte dat zijn team ongetwijfeld over het snelste personeel van Nederland beschikte.

480_crash_surink_494
Foto: Chris Schotanus

Helaas was ook Raymond Surink er niet bij nadat hij in de vrije training in Bos Uit van de baan schoot en zijn Spirit zwaar beschadigde. Bij de Masters hoopt de eerstejaars Duratec-rijder weer terug te zijn. Omdat Spirit inmiddels niet meer bestaat en de inboedel door een Fins bedrijf is opgekocht wordt het nog een hele klus de benodigde onderdelen op tijd in huis te hebben.

480_surink2_4225
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet