Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
NASCAR

NASCAR: Gedestingeerde tik helpt Jimmie Johnson aan de zege op Martinsville

Een gedistingeerd duwtje hielp Jimmie Johnson op de Martinsville “short=track aan de zege. “Slachtoffer” Denny Hamlin had er geen moeite mee. “Ik had hetzelfde gedaan” aldus de JGR-Toyota-coureur.

Tekst Willem J. Staat
Foto’s NASCAR, Toyota

martinsville_2
Fraaie wedstrijd op de korte oval van Martinsville. Denny Hamlin leek de sterke man
met zijn Toyota maar hij moest het afleggen tegen de HMS-oppositie.

Gentleman tik van Johnson
Een gentelamnacthig tikje tegen de Toyota Camry van leider Denny Hamlin in de 485e ronde leverde regerend NASCAR-kampioen Jimmie Johnson zijn eerste dit seizoen op.Voor Johnson was het zijn 6e zege op Martinsville en de 41e NASCAR Cup-zege in zijn carriere, Voor het team van Hendrick Motorsports was het de 18e overwinning op Martinsville en in totaal de 176e van het team! Exact 25 jaar geleden behaalde het team van HMS met Geoff Bodine haar eerste overwinning op de Martinsville Short Track.

JGR-Toyota-coureur Denny Hamlin reed niet minder dan 296 ronden aan de leiding. In de 456e ronde had Hamlin de leiding van Johnson na een herstart overgenomen. Maar na een herstart kort voor het einde sloeg Johnson in Turn 3 genadeloos toe. Hij dook Johnson’s Chevy aan de binnenkant voorbij. Jimmie Johnson: “Ik had het gevoel dat ik bij de “long runs” iets beter was en bleef dicht bij hem in de buurt. Toen ik aan de binnenkant van Turn 3 aan hem voorbij ging had ik niet bepaald het gevoel dat hij mij veel ruimte gaf. En voordat ik het wist zat ik op de curbstones en maakten wij contact en gingen we allebei dwars. Het was zeker geen opzet. Ik probeerde gewoon een gat te vinden om er voorbij te komen. Ineens was ik aan de binnenkant en maakten we contact. Gelukkig spinde geen van ons tweeën van de baan af en hij kon zich herstelde zich en kon nog als tweede eindigen.”


Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet