Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
NASCAR

NASCAR: Gedestingeerde tik helpt Jimmie Johnson aan de zege op Martinsville
Denny Hamlin, die hier vorig jaar de zege pakte had er weinig moeite mee. “Dit is “short-track racing” en dat is hetgeen wat de fans graag willen zien. Meer kun je niet verlangen. Ik heb mijn best gedaan om hem achter mij te houden. En hier vecht je om elke cm. En hij was gewoon beter. Als de rollen omgedraaid waren geweest had ik hetzelfde gedaan. Geloof me, maar mijn dag komt ook nog wel..”

Voor ruim 400 ronden was de wedstrijd gewoon een “Tweemanshow”tussen Jeff Gordon en Denny Hamlin. Waarbij Johnson pas in de laatste fase kon toeslaan. Van de zes auto’s die in de Top 8 eindigden waren er zes die onder de hoede van Hendrick Motorsports vielen of bindingen met HMS Racing(Tony Stewart) hebben. Juan Pablo Montoya eindigde als 12e en ontving voor zijn prestatie de Mobil 1 Command Performance Driver of the Race Award. Marcos Ambrose eindigde als veertiende met zijn Toyota. Voor rijders die het “short track racen” niet gewend zijn een uitstekende prestatie.

Excuses Montoya niet aanvaard.
Afgelopen vrijdag kwam het nog tot een kleine “confrontatie” tussen Jamie McMurray en Juan Pablo Montoya. “Ik kwam hem mijn mijn welgemeende excuses aanbieden over wat er in Bristol afgelopen week gebeurde. Maar hij wilde niet luisteren. Ach wat kan mij het ook eigenlijk schelen ook.” McMurray: “Het is niet dat ik niet geïnteresseerd ben om met hem te praten. Maar wat valt er eigenlijk te praten met hem.”

Uitslag
1. Jimmie Johnson Chevrolet 500 ronden
2. Denny Hamlin Toyota 500 ronden
3. Tony Stewart Chevrolet 500 ronden
4. Jeff Gordon Chevrolet 500 ronden
5. Clint Bowyer Chevrolet 500 ronden
6. Ryan Newman Chevrolet 500 ronden
7. Mark Martin Chevrolet 800 ronden
8. Dale Earnhardt jr. Chevrolet 500 ronden
9. A.J. Allmendinger Dodge 500 ronden
10. Jamie McMurray Ford 500 ronden
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet