Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Formule 1

Formule 1: Zeer verdienstelijk F1-debuut Robert Doornbos in China

 


Onze landgenoot Robert Doornbos heeft een goed debuut in de Formule 1 achter de rug. Zijn allereerste meters in een F1-bolide waren bovendien goed voor een primeur: een dag na zijn verjaardag was Doornbos de eerste coureur ooit die een officiële ronde reed op het Shanghai International Circuit.

Door Ralf Dennissen, fotografie PR
 

Tijdens de eerste vrije training van vandaag liet de Rotterdammer zien dat hij ook absoluut niet lijdt aan enige vorm van koudwatervrees. Routineus draaide de debutant zijn ronden over het gloednieuwe circuit. Uiteindelijk reed Doornbos de 23e tijd op de 5451 meter lange strook asfalt, waarmee hij direct twee Minardi's achter zich liet. In de tweede sessie verbeterde hij zijn tijd met twee tienden, maar zakte hij wel verder naar achteren in de klassering. Vermoedelijk door een probleem kwam hij de laatste 25 minuten van de training niet meer in actie.

Snelle Davidson kan Jaguar-contract vergeten

De in een zeer opvallende 555-uitmonstering rondrijdende Anthony Davidson was twee maal de snelste coureur van het stel. Gedurende het begin van de Chinese middag kwam 'Ant' zelfs bijna een seconde los van de concurrentie. Volgens de laatste geruchten had Davidson al een contract getekend bij het inmiddels te koop staande team van Jaguar. Zoals het er nu naar uitziet, kan de Engelsman volgend jaar dus weer gewoon bij BAR aan de bak.

Sato vs Honda; motor wederom K.O.

Met een vijftiende positie in de eerste sessie en een achtste in de tweede, nam Michael Schumacher nog alle tijd om het nieuwe circuit eens goed in zich op te nemen. Herintreders Jacques Villeneuve en Ralf Schumacher konden hun werk zonder noemenswaardige problemen verrichten. Met name Schumacher liet zien het kunstje nog niet verleerd te zijn; vroeg in de morgen reed hij op een haar na de snelste tijd. Tenslotte lijkt de Honda-pechduivel Takuma Sato weer te hebben teruggevonden. De Japanner moest bij het begin van de tweede sessie zijn BAR 006 langs de kant van de baan parkeren met motorschade. Dat zal de Japanner naar alle waarschijnlijkheid tien strafplaatsen op de startgrid kosten.Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet