Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Algemeen

Dragracing: Goodridge Dutch Finals, een perfect slot van het seizoen 2008



df_sma_finale
John Gerritsen (voorgrond) klopt in de finale Volker Heldt

Mooie zege
In de klasse Street Machines ET/A ging het weer om centimeters en fracties van seconden. Erkende favorieten als René Moleveld en Kurt van Dijk sneuvelden al in de eerste ronde. De enige Duitser in het veld, Volker Heldt wist wel al zijn ronden te winnen en de eindstrijd te bereiken. Datzelfde deed John Gerritsen aan de andere kant van de eliminatieladder. Met zijn fraaie Chevy Delray bleef de Nederlander in de eindstrijd het dichtst bij zijn index waardoor Heldt genoegen moest nemen met de tweede positie.

df_sma_harteveld
Marck Harteveld

Het meeste opzien baarde Marck Harteveld met zijn Little Green Wagon. De afstelling van de Dodge A100, die in juni op de strip debuteerde is nu geperfectioneerd waardoor gecontroleerde maar wel extreem hoge wheelies mogelijk zijn. Pas na een kleine 100 meter zette de Dodge A100 de voorwielen pas weer op de grond waarbij tijdens de wheelie de achterklep met zijn speciaal geconstrueerde steunwieltjes de grond raakte. Dat show niet altijd ten koste hoeft te gaan van prestaties bewees Harteveld door met zijn Dodge de halve finale te halen. Daarin werd hij echter geveld door technische problemen.

df_smb_maden
Dikke burn outs zijn voor Monica van der Maden ook geen probleem

First lady
Het meeste applaus tijdens de prijsuitreiking was ongetwijfeld voor Monica van der Maden. Als één van de weinige vrouwen onder de ruim 240 inschrijvers wist de snelle dame de klasse Street Machines ET/B op haar naam te schrijven. In de finale klopte ze met haar Pink Lightning Plymouth Duster haar plaatsgenoot Georg Schunko. Bij de Junior Dragsters werden de twee Nederlandse meisjes Lisa Selles en Ivana van den Berg voortijdig uitgeschakeld. De finale werd een Duits onderonsje waarbij Carlo Heym ten koste van Jason Engelage de winst voor zich opeiste.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet