Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Algemeen

Dragracing: Sterk herstel Mike Ashley en Tony Schumacher in Norwalk

norwalk_ashley_k

Wisselvalligheid blijft troef dit jaar in de NHRA POWERade Drag Racing Series. Tweemaal achtereen wist Mike Ashley zich niet te kwalificeren maar in Norwalk pakte de Torco-rijder bij de Funny Cars opeens weer de winst. Bij de Top Fuelers daarentegen werd Larry Dixon, winnaar van de laatste twee races, al in de eerste eliminatieronde uitgeschakeld en ging de winst naar de recentelijk matig presterende regerend kampioen Tony Schumacher. In de Pro Stock-klasse moest leider Greg Anderson na de eerste ronde naar huis en stond Dave Connolly op het podium.

Tekst: Remco Scheelings
Foto’s: Remco Scheelings


Regerend Top Fuel-kampioen Tony Schumacher had dit jaar al diverse ‘pole positions’voor zich opgeëist, maar snelle runs werden in de eliminaties net zo gemakkelijk afgewisseld met totale missers. Tegen zijn gewoonte in sneuvelde de U.S.Army-rijder daarom al diverse keren in de eerste eliminatieronde waardoor de teller nog maar op één overwinning stond. In Norwalk, de elfde ronde in de NHRA POWERade Drag Racing Series gebeurde het tegenovergestelde. In de kwalificatie bleef Schumacher steken op een veertiende plaats. In de eliminaties dan eindelijk constante tijden voor de regerend kampioen.

norwalk_schumacher_p

De eerste eliminatieronde leverde nog de spannendste run op. In 4,581 seconden schakelde Schumacher de nummer drie van de kwalificatie Brandon Bernstein (4,587 seconden) uit. Daarna volgden J.R.Todd, winnaar van twee wedstrijden dit seizoen en Whit Bazemore. In de finale moest de regerend kampioen het vervolgens opnemen tegen de huidige leider in de tussenstand en tevens de enige rijder die dit jaar constante prestaties weet neer te zetten, Rod Fuller. Terwijl Fuller ‘up in smoke’ ging kende Schumacher met een tijd van 4,537 seconden geen problemen en eiste met zijn winst in Norwalk zijn tweede zege van het seizoen op. Larry Dixon, winnaar van de laatste twee races werd al in de eerste eliminatieronde uitgeschakeld. De rijder van Snake Racing blijft desondanks tweede in de tussenstand. Schumacher blijft vijfde maar is de nummer twee nu wel tot op 33 punten genaderd.

norwalk_schumacher_a
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet