Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Algemeen

Dragracing: Mike Ashley maakt verwachtingen waar

topeka_ashley_01

Na drie wedstrijden waarin hij de snelste kwalificatietijd op de klokken bracht en een verloren finale kon het niet uitblijven. De eerste Funny Car-overwinning van Mike Ashley zat er aan te komen. In Topeka was het dan zover en ging Ashley met de felbegeerde trofee naar huis. In de Top Fuel-klasse pakte Brandon Bernstein zijn derde zege uit de afgelopen vier wedstrijden terwijl bij de Pro Stockers Greg Anderson met zijn vijfde zege van het seizoen blijft regeren.

Tekst: Remco Scheelings
Foto's: Remco Scheelings


Na ontelbare overwinningen en diverse titels in de Pro Modified-klasse stapte Mike Ashley in de loop van 2005 over naar de Funny Cars. Hoewel in het verleden behaalde resultaten geen garantie zijn voor de toekomst lag dat bij Ashley anders. Met zijn tussen de profs en semi-profs wellicht wat ongebruikelijke kantoorfunctie als vice-president van Lend America, één van de grotere hypotheekbanken van Amerika, was hij eraan gewend de zaken groot aan te pakken.
 
topeka_ashley_00
Mike Ashley in zijn andere kantoorstoel

Vorig seizoen lukte het nog net niet maar dit jaar werd al snel duidelijk dat de eerste Funny Car-overwinning er aan zat te komen. In de drie wedstrijden voordat het circus naar Topeka vertrok stond Ashley alle keren op pole position en wist één keer tot de finale door te dringen. In Topeka bezette Ashley achter Robert Hight de tweede plaats in de kwalificatie. Ten koste van Kenny Bernstein, Ashley Force (geklopt op reactietijd) en Jack Beckman bereikte Ashley de finale. Daarin was hij te snel voor de verrassend tot de eindstrijd doorgedrongen Jim Head en eiste daarmee in de achtste wedstrijd van de NHRA POWERade Drag Racing Series 2007 zijn allereerste Funny Car-zege op.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet