Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Algemeen

Dragracing: Pro Dutch Racing gaat door

joosten.073

Na het plotseling overlijden van Robert Joosten, oprichter, drijvende kracht en coureur van Pro Dutch Racing, was het natuurlijk de vraag hoe de toekomst van het team eruit zou gaan zien. Unaniem hebben de teamleden nu besloten door te gaan en ook volgend seizoen in actie te komen. De Pro Dutch Racing Plymouth Barracuda zal vanaf Pasen 2016 worden bestuurd door Michel Tooren, sinds 2008 als teamlid aan Pro Dutch Racing verbonden.


Tekst: Remco Scheelings
Foto's: Remco Scheelings

Robert Joosten was niet alleen oprichter van Pro Dutch Racing, maar ook de drijvende kracht achter, en coureur van het team dat al vele jaren uitkomt in de Pro Modified klasse van het FIA Europees Kampioenschap Drag Racing. Toen Robert Joosten na een kort ziekbed op 8 oktober jl. overleed, was het natuurlijk de vraag hoe de toekomst van Pro Dutch Racing eruit zou gaan zien. Om zo snel mogelijk duidelijkheid te verschaffen, heeft het team deze week naar buiten gebracht dat Pro Dutch Racing doorgaat en Michel Tooren de nieuwe coureur wordt.

joosten.311

"Hoe moest het verder met Pro Dutch Racing, dat was de vraag waar we met de teamleden over na moesten denken. Naast het enorme verdriet, overheerste het gevoel dat we Pro Dutch Racing niet, samen met Robert, wilden laten sterven. We wilden doorgaan en het team dat Robert in die jaren bij elkaar had gebracht, ook bij elkaar houden. Het geeft een vreemd gevoel om de draad weer op te pakken zonder Robert. We missen hem nog iedere dag en dat gemis zal ook altijd voelbaar blijven, maar het is ook een mooie gedachte om dit ter nagedachtenis aan hem te doen", aldus de woordvoerder van het team.

tooren 01
Michel Tooren (rechts) samen met Robert Joosten eerder dit jaar bij de presentatie van de '71 Plymouth Barracuda 

Uiteraard was een van de belangrijkste vragen, wie wordt de nieuwe coureur, iemand die in de voetsporen van Robert Joosten wil treden en dezelfde passie deelt? Dat is dus teamlid en sponsor Michel Tooren geworden. Tooren runt samen met zijn broer RBC Complete Safety en is sinds 2008 een van de actieve teamleden van Pro Dutch Racing. Zo was hij onder andere verantwoordelijk voor de koppeling van de auto. "Ik heb altijd de passie en stille droom gehad om zelf te gaan rijden. Een paar jaar geleden waren er ook concrete plannen, maar door de vele uren werk die aan de nieuwe Pro Dutch Racing '71 Plymouth Barracuda moesten worden besteed, werden deze even op een lager pitje gezet", aldus Tooren.

Omdat je de stap van teamlid naar dragrace-coureur niet zomaar zet, zeker niet als het om een 3.500 pk sterke Pro Modified bolide gaat, zijn de voorbereidingen van Pro Dutch Racing op het nieuwe seizoen al direct gestart. Het seizoen begint voor Pro Dutch Racing in het paasweekend op Santa Pod Raceway met de Pro Peak Performance testdag en het Festival of Power. Daar zal Tooren eerst zijn licentieruns gaan doen om toegelaten te worden tot wedstrijden in de Pro Modified klasse.

De voorlopige kalender van Pro Dutch Racing ziet er voor 2016 als volgt uit:
- Pro Peak Performance testdag, Santa Pod Raceway, 24 maart
- Festival of Power, Santa Pod Raceway, 25 t/m 27 maart
- Pro Peak Performance testdag, Santa Pod Raceway, 26 mei
- FIA Main Event, Santa Pod Raceway, 27 t/m 30 mei
- Peak Performances testdag, Santa Pod Raceway, 24 juni
- Summer Nationals, Santa Pod Raceway, 25 en 26 juni
- FIA NitrOlympX, Hockenheim, 19 t/m 21 augustus
Reacties
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet