Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Algemeen

Dragracing: Collega-dragracers helpen Danny Bellio

bellio_01

Strijd lever je op de baan, zodra de finish gepasseerd is, help je elkaar waar nodig. Gelukkig gaat dat in de dragrace-sport nog steeds op. Bezig aan zijn beste seizoen ooit, leek er in de finale van de Sweden Internationals op Tierp Arena een voortijdig einde te komen aan het seizoen van Danny Bellio. De Belgische Top Methanol Funny Car-piloot crashte zonder parachutes de grindbak in en bleef zitten met een zwaar beschadigde auto. Met hulp van collega dragracers en keihard werken is het Belgische team er straks in Hockenheim toch weer bij.

Tekst: Remco Scheelings
Foto’s: Remco Scheelings

Danny’s Racing Team is een echt familieteam, dat drijft op de inzet van Danny, zijn vrouw en hun twee zoons. Naast de tijd die nodig is voor het runnen van hun bedrijf Danny Cars in het Belgische Houthalen-Helchteren, worden alle beschikbare uren gestoken in de preparatie van de Top Methanol Funny Car van Danny en de Super Pro ET Funny Car van zoon Sandro. Maar ondanks de daarmee veel te korte dagen hebben de sympathieke Belgen ook nog tijd om met technische problemen kampende collega-rijders uit de brand te helpen.

bellio_02
Danny Bellio na zijn eerste FIA EK-zege

Crash
De afgelopen seizoenen maakte Bellio al indruk door in de Top Methanol Funny Car klasse van het FIA Europees Kampioenschap uiterst snelle tijden op de klokken te zetten. Deze winter werd opnieuw fors geïnvesteerd in een nieuw chassis en de financiële inspanningen leken zich meteen uit te betalen. Tijdens de eerste wedstrijd van het FIA Europees Kampioenschap op Santa Pod boekte Bellio zijn eerste FIA EK-zege ooit. Bij de tweede wedstrijd op Tierp Arena werd met een nieuw persoonlijk record van 5,696 seconden voor het eerst de 5,7-barrière doorbroken en stond de snelste Belg ter wereld opnieuw in de finale. Daar ging het echter faliekant mis. Na het passeren van de finishlijn raakten de parachutes in elkaar verstrengeld waardoor de Dodge met hoge snelheid en op z’n kop in de grindbak belandde. Het resultaat, een aan de voorkant krom chassis en een zwaar beschadigde Dodge Charger-body. Voor het met een minimaal budget racende Belgische team leek het seizoen over en de kans om als eerste Belg een titel in het FIA EK Drag Racing op zijn naam te schrijven voor Bellio verkeken.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet