Retro

Retro: Groeten van de Silverstone Classic 2019

sc19-fri-41

Terwijl op een groot deel van het Europese vasteland de thermometers nog ontploften, kwam het tijdens de drie grote autosportevenementen van het afgelopen weekend (de Duitse GP, de 24 Uur van Spa en de Silverstone Classic) met bakken uit de hemel. Op Silverstone steeg het kwik zelfs niet boven de 16 graden en veel vips – en ook enkele mediamensen... – hadden daar de koffers niet op gepakt. Gelukkig werd iedereen warm van de raceactie, al was het in de koude en winderige paddocks soms zoeken naar de sfeer. AUTOSPORT.NL vond 'm.

Tekst en foto's: Mattijs Diepraam

sc19-fri-4

Bij de Historic Grand Prix Car Association alvast een paar deelnemers die met vip-vervoer waren gekomen.

sc19-fri-5

De Ligier van lijstaanvoerder Matteo Ferrer ligt nog verspreid over de grond.

sc19-fri-9

Twee keer terug van weggeweest in de historische F1: Michael Lyons én de McLaren M26 waarin vader Frank vroeger altijd reed.

sc19-fri-11

Blik op het blok.

sc19-fri-6

Typerend beeld van de International Paddock, beter bekend als 'The Wing': enorme zalen met daarin bij wegvallende historische raceauto's.

sc19-fri-13

Terug naar gouden GT1-tijden: echt historisch is 't nog niet, maar het voelt toch al zó lang geleden als je zo'n naam op het dak van de Ferrari 550 Maranello van Max Girardo ziet staan.

sc19-fri-71

Een Pescarolo-Judd 01 uit 2011, een laptop en een muis. Zoals gezegd, echt historisch is 't nog niet, maar toch roepen deze auto's nostalgische gevoelens op naast een huidige LMP1 met hybride aandrijving.

sc19-fri-7

Leuk om deze GT2-bijdrage aan de Masters Endurance Legends te zien: Steve Hyde had een Morgan Aero 8 GTN meegenomen.

sc19-fri-10

Een versie met een speciaal verlengde neus.

sc19-fri-8

Je kunt een neus ook gebruiken om lekker overheen te hangen, zoals hier bij de Dallara-Judd SP1 (v/h Chrysler met Mopar-motor) van James Cottingham.

sc19-fri-27

De gordijnen gaan omhoog voor een hooggeëerde gast: Shaun Lynn had zijn Bentley Speed 8 meegenomen.

sc19-fri-28

Een auto die bijkans werd aanbeden door de Britten.

Reacties

  • 1
  • 0
   
  Anonieme gebruiker 01 augustus 2019 13:02

  Grote dank! Weer erg leuk om te lezen!

  • 0
  • 0
   
  El Rato 01 augustus 2019 13:33

  Volgens info heeft de McLaren M6 GT aan een 6tal races meegedaan door David Prophet waarbij het morgen 50 jaar geleden is dat de wagen in Chrystal Palace wist te winnen. Verder werden er bij races in Duitsland en Frankrijk nog een 5e plaats behaald en werd 4 x wel de start- maar niet de finishvlag gezien.

  • 0
  • 0
   
  Anonieme gebruiker 01 augustus 2019 23:30

  Mooi om eindelijk de Netuar-Peugeot eens te zien. Er zijn maar weinig foto's van die auto, en volgens mij haalde Hartmann er destijds zelden de finish mee.

  • 0
  • 0
   
  Nelis 02 augustus 2019 14:05

  Mattijs, wederom een mooi verslag van een super mooi evenement. Voor 2020 maar eens kijken of ik ook het kanaal over kan om dit live te aanschouwen. Denk dat dit weekend beter is dan de Classic op Spa…….?

  • 0
  • 0
   
  Dirk 02 augustus 2019 14:08

  Paar jaar terug was de Spa Summer Classic hartstikke leuk met 30+ modern F3 materiaal! Afgelopen 2 jaar was het programma wat magertjes maar goed voor club liefhebbers.

Reageer anoniem op dit bericht

Je reageert anoniem op dit bericht. Onderaan deze pagina kun je inloggen op Autosport.nl (of een account aanmaken) zodat je onder je eigen naam kunt reageren. Je kunt dan ook een eigen avatar gebruiken en je hebt direct toegang tot het Autosport.nl-forum.

Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.

Login om onder jouw naam te reageren

Registreren
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet