Goodwood

Retro: Groeten van de Goodwood Revival 2018 (1)

revival2018-fri-82

In 1998 vond op een zonnige dag in september de eerste Goodwood Revival Meeting plaats, voor de ogen van toen nog een relatief kleine groep liefhebbers. Het werd een doorslaand succes – het evenement had maar een paar jaar nodig om uit te groeien tot het kroonjuweel op de historische autosportkalender. Nu zijn we 20 jaar verder en vierde de Revival dat jubileum tijdens drie prachtige nazomerdagen. AUTOSPORT.NL was er met drie fotograferende verslaggevers bij, die een Nederlands team zagen zegevieren in de belangrijkste race. Vandaag onze eerste groeten uit Goodwood.

Tekst en foto's: Mattijs Diepraam

revival2018-fri-1

Inmiddels is 'Over the Road', de markt voor spulletjes, accessoires en hapjes, een vaste waarde voor het evenement. Wel nieuw dit jaar: alleen toegang met een ticket, een beslissing waar de standhouders niet blij mee waren. Omwonenden kunnen dus niet meer zomaar langskomen.

revival2018-fri-2

Bijvoorbeeld om naar de kermis te gaan, waar de draaimolens er dan ook een beetje verloren bij stonden. En er waren méér steekjes die de organisatie had laten vallen – heel atypisch voor een evenement dat altijd met bijna Duits oog voor detail was geregeld. Zo was de tractorservice die voor vervoer van en naar de clubcamping zorgt, zonder waarschuwing opgegeven. Mensen werd verboden om te gaan lopen – het oversteken van een weg met druk verkeer werd te gevaarlijk bevonden (welkom in de Health & Safety-wereld van 2018) – en dus stonden er lange rijen voor een minibusdienst die elke tien minuten tien mensen tegelijk kon meenemen.

revival2018-fri-3

Een werkloze draaimolen was in ieder geval wél goed voor een familieportret.

revival2018-fri-4

Een toevoeging aan het dorpsplein achter de hoofdtribune: er komt steeds meer om de dames zonder benzine in de aderen een hele dag zoet te houden.

revival2018-sat-44

Er was alle dagen mooi weer voorspeld. Kan ook niet anders als de zegen van boven komt.

revival2018-fri-5

Zang en dans voor het dealership van Rolls-Royce, Mini en... moederbedrijf BMW. Dat op de gevel ook vermeldde dat de Brit hier voor zijn Motorrad terecht kan. Kuch.

revival2018-fri-57

Brexit in één beeld gevangen.

revival2018-sat-39

Maar wellicht dat deze Duitse dames de Britten toch terug over de streep kunnen trekken.

revival2018-sat-41

Zeg maar nee tegen Heidi.

revival2018-fri-6

Genoeg piloten en stewardessen op de grond, maar de air displays waren zo goed als uit het programma geschrapt. Opnieuw Health & Safety anno 2018.

revival2018-fri-97

Alleen (ruim) vooraf en (ruim) na afloop mochten er nog Spitfires en Hurricanes overvliegen. Allemaal dankzij de piloot die een paar jaar geleden op de nabijgelegen A27 crashte en 11 mensen het leven ontnam. Zelf overleefde hij het ongeluk, op Goodwood deed het verhaal de ronde dat hij mogelijk strafrechtelijk wordt vervolgd om zijn onverantwoorde manoeuvre.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet