BMW 130i Cup

BMW 130i Cup: zwaarbevochten zeges voor Bas Schothorst en Jan Joris Verheul (lang)

De opening van het seizoen van de Samsung BMW 130i Cup beloofde weinig goeds. De Paasraces stonden in het teken van enkele ‘serieuze’ klappers. Tijdens de Pinksterraces op Circuit Park Zandvoort lieten de deelnemers zien dat het ook anders kan. Er werd weliswaar weer de nodige schade gereden, maar toch overheersten na afloop tevreden gevoelens over mooie en vooral spannende races.

1676_podium_r1

Vorig seizoen waren het vooral Jan Joris Verheul en Ricardo van der Ende die de dienst uitmaakten. Dit jaar is de top, mede dankzij het nieuwe raceformat met de ‘omgekeerde startopstelling’ in de tweede race, een stuk breder. Na zes races hebben we al vijf verschillende winnaars gehuldigd! Bas Schothorst en Jan Joris Verheul zijn de laatste rijders die aan het lijstje van racewinnaars werden toegevoegd.


Tekst: Roy van der Laan
Fotografie: Tim Böhme, Boudewijn Pieters en Gerrie Hoekstra


2429_tim_tc

Voorafgaande aan de Pinksterraces op Circuit Park Zandvoort werd bekend dat Tim Coronel uit de uitslag van de tweede race van het WTCC-weekeinde was gehaald. De Technische Commissie had geconstateerd dat de schokdempers van zijn BMW niet conform het reglement waren. Tim is tegen deze beslissing in beroep gegaan. Opmerkelijk: de ‘revised’ uitslag is op 26 mei ondertekend, dus 20 dagen na de betreffende race én op de dag van de kwalificatietrainingen van de Pinksterraces.
Rory Bertram ontbrak tijdens de Pinksterraces. Hij had na het WTCC-evenement aangekondigd dat hij de Samsung BMW 130i Cup vaarwel zou zeggen. Dat is echter niet het geval, zo vernamen we uit de gelederen van Tempo-Team Racing. Rory is er de volgende keer, op 7 en 8 juli tijdens de races op TT Circuit Assen, naar verwachting weer bij.

Drie uit drie

6188_tim_bas

Vreugde bij Tim Coronel en Bas Schothorst na de derde 1-2-kwalificatie op rij.

Tijdens de kwalificatietrainingen van de Pinksterraces waren Bas Schothorst en zijn teamgenoot Tim Coronel weer de snelsten. Net als tijdens de Paasraces en het WTCC-weekeinde stelden zij ook nu weer de eerste startrij voor de eerste race veilig. Deze keer was het Schothorst die de pole voor zich opeiste. Ricardo van der Ende en Jan Joris Verheul nestelden zich op de tweede rij, gevolgd door Bertus Sanders en Duncan Huisman.
André de Vries was wederom de snelste deelnemer aan de BMW Drivers Trophy; hij kwalificeerde zich als zevende algemeen. Mickey Bertram (achtste) zat er ook uitstekend bij, Nick Bleekemolen (veertiende) volgde als derde ‘Trophy-coureur’.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet