Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Sportscars

Sportscars: Kay van Berlo bij United Autosports voor ELMS-seizoen

220214 ELMS Berlo
Kay van Berlo rijdt het komende ELMS-seizoen in de LMP3-klasse voor United Autosports

Vanmorgen om 11.00 uur maakt de Automobile Club de l'Ouest als promotor de inschrijflijst voor het nieuwe seizoen in de European Le Mans Series bekend. Er wordt opnieuw een goed gevuld veld verwacht, waarin we, na de eerdere bekendmaking van Job van Uitert bij Panis Racing in de LMP2-klasse, in ieder geval nog één Nederlander kennen. Ook United Autosports wilde de publiciteit van de organisatie voor zijn en kondigde eerder vanmorgen al de deelname van Kay van Berlo aan. De Brabantse rijder is 'hot property', zeker na zijn recente succes met de overwinning in de LMP3-klasse tijdens de Rolex 24 At Daytona. Hij rijdt in de LMP3-klasse van de ELMS samen met Jim McGuire en Andrew Bentley in de Ligier JS P320 van het Anglo-Amerikaanse team.

Tekst: René de Boer (Twitter: @renedeboer)
Foto: PR

Kay van Berlo is voor United Autosports geen onbekende grootheid, want in het winterseizoen 2018/2019 reed hij al voor de renstal in de Asian Le Mans Series, waar hij ondermeer de LMP3-klassezege tijdens de tweede ronde op Fuji behaalde, samen met Matt Bell en Christian England. "Dat ging toen behoorlijk goed, met die zege in Fuji", zegt Van Berlo. "Ik ben dan ook heel blij dat ik nu weer voor United Autosports kan rijden. Er zijn dit jaar heel wat gelegenheden om bekers binnen te halen en te zien of we een paar goede resultaten kunnen neerzetten. Ik werk heel graag met het team samen en United heeft een van de snelste auto's in het veld. Met overwinningen in Le Mans, het WEC en de ELMS hebben ze prachtige successen behaald. Het is ook leuk om weer samen met Jim te rijden. Ik heb al een paar keer samen met hem geracet en sindsdien heeft hij veel gereden. Ook met Andrew heb ik al samengewerkt, dat is prima. United is voor mij al een bekende omgeving, dus we zijn er klaar voor! Ik kijk er ook naar uit, weer in de ELMS te rijden. Op de Hungaroring heb ik nog niet eerder geracet, maar dat circuit ziet er ook goed uit. Ik kan nauwelijks wachten!"

Van Berlo neemt naast McGuire en Bentley de plaats in van Duncan Tappy, die binnen het team promoveerde naar de LMP2-gelederen. United Autosports-teambaas Zak Brown is blij met de terugkeer van Van Berlo: "Ik ben blij dat we Kay hebben kunnen terughalen. Hij is een snelle, betrouwbare rijder en ik ben benieuwd hoe hij het dit jaar samen met Jim en Andrew zal doen." De Britse United-teambaas Richard Dean is nog enthousiaster: "Ik ben zó blij dat we met Kay een overeenkomst hebben kunnen sluiten voor de terugkeer naar het team voor de ELMS 2022. Toen hij voor het eerst in de ELMS reed, raceten we tegen hem, dus het is fantastisch om hem nu als lid van ons team aan boord te hebben. Hij heeft nu een aantal seizoenen in Amerika gereden en blonk echt uit bij alles wat hij heeft gedaan, inclusief het behalen van de overwinning in Daytona. Ik kijk ernaar uit, hem bij het team terug te zien."
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet