Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Sportscars

Sportscars: Job van Uitert rijdt ELMS bij Panis Racing

220207 ELMS UItert
De bezetting van Panis Racing voor de ELMS 2022

Nadat hij vorige week niet op de lijst stond van rijders die zijn ingeschreven voor het FIA WEC (het nadeel als je 'goud' bent, waar je als coureur niets aan kunt doen), komt Job van Uitert in ieder geval na een seizoen afwezigheid wel uit in de European Le Mans Series, war hij ook in eerdere jaren al actief was. De Brabantse coureur zal de Oreca met het startnummer 65 van het Franse team Panis Racing delen met de beide Fransen Nicolas Jamin en Julien Canal, die beide al eerder voor het team van Olivier Panis en Sarah en Simon Abadie in actie kwamen. Voor Van Uitert is de Franse renstal nieuw.

Tekst: René de Boer (Twitter: @renedeboer)
Foto: PR

Het potentieel van Panis Racing, opgericht in 2016 en gehuisvest in Toulouse, is overduidelijk: twee LMP2-podiumplaatsen tijdens de 24 Uur van Le Mans in de afgelopen twee jaar en de derde plaats in het eindklassement van de European Le Mans Series van vorig jaar spreken voor zich. Canal behoorde in beide jaren in Le Mans tot de Panis-rijders op het podium, Jamin maakte in 2020 deel uit van de équipe die derde in de LMP2-klasse werd.

De kwaliteiten van Job van Uitert behoeven uiteraard ook geen nadere toelichting meer, dus het is zeker gerechtvaardigd dat het team spreekt van een "trio de choc". Ook Job van Uitert, in de drie voorgaande jaren actief met United Autosports (2020 en 2021) en G-Drive (2019) in de LMP2-klasse van het ELMS, kijkt uit naar de samenwerking met het Franse team: "Panis Racing is altijd een van de teams die vooraan rijden in de ELMS en in de 24 Uur van Le Mans. Ik voel me zeer bevoorrecht, nu voor zo'n team te kunnen rijden. Met Nico Jamin, die vorig jaar al mijn teamgenoot was (bij United Autosports in de ELMS, red.) en Julien Canal, die bekend is vanwege zijn grote verdiensten in de lange-afstandsracerij, hebben we de wapens in handen om het hele seizoen voor overwinningen te kunnen strijden." Teambaas Olivier Panis prijst zijn nieuwe protégé: "We zijn heel blij, Job van Uitert in ons team te verwelkomen, want we weten dat hij tot de snelste rijders in de ELMS behoort en dat hij veel ervaring in lange-afstandsraces heeft. Bovendien geniet bij een uitstekende reputatie als het om teamspirit gaat."
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet