V8 Supercars

V8 Supercars:V8 Supercars: Droomresultaat voor Walkinshaw Andretti United. Zege voor Mostert/Holdsworth in Bathurst 1000. Pech voor SVG (Lang)

Voor Michael Andretti ging een droom in vervulling. Het WAU-team zegevierde met de combinatie Chaz Mostert/Lee Holdsworth met een Holden ZB Commodore in de Bathurst 1000. Voor Chaz Mostert betekende het na 2014 zijn tweede zijn op Bathurst. Voor Lee Holdsworth zijn allereerste. Gedurende de gehele week voorafgaande aan de Bathurst 1000 leek men bij WAU over de combinatie te beschikken. Chaz Mostert wist zijn pole met een overwinning in het jaarlijkse hoogtepunt op de Supercar kalender te verzilveren.Mostert en Shane van Gisbergen zorgden voor een spannende slotfase maar een lekke rechter voorband beroofde de Red Bull Ampol Racing Holden Commodore van een podiumpositie en verschafte Chaz Mostert exact de lucht die hij nodig had. De Tickford Mustang GT van de combinatie Cameron Waters/James Moffat eindigde als tweede gevolgd door de Erebus Mustang van de combinatie Brodie Kostecki/David Russell. Voor beide laatstgenoemden hun eerste podium.


2021 Winnaars
Feest bij het team van Walkinshaw Andretti United. De verdiende winnaars Chaz Mostert en Lee Holdsworth

Tekst: Willem J. Staat
Foto's: DJR Shell V Power Racing/TWR/ Red Bull Ampol Racing/PR/Walkinshaw Andretti United

2021 Winnaars 2
Lee Holdsworth en Chaz Mostert vieren de overwinning.

Droomresultaat voor Walkinshaw Andretti United. Zege voor Mostert/Holdsworth. Pech voor SVG
Een verdiende overwinning voor de combinatie Mostert/Holdsworth. Voor Mostert betekende het zijn tweede overwinning op "The Mountain" en voor Lee Holdsworth in 18 jaar eindelijk zijn allereerste als co-rijder. Na vorig jaar was er voor Holdsworth alleen nog een functie als co-rijder weggelegd want ook Down Under zijn de Supercar-zitjes tegenwoordig dun gezaaid. Holdsworth moest voor dit seizoen noodgedwongen naar de TCR Australia uitwijken.

20221 Winnende WAU Holden De winnende WAU Holden van Chaz Mostert/Lee Holdsworth op weg naar de overwinning.

De zeer ervaren Holdsworth legde eigenlijk al in de openingsfase de fundamenten voor de overwinning. In tegenstelling tot sommige van de co-rijders had Holdsworth niet bepaald zijn scherpte verloren. Hij liet direct in de openingsfase de snelste ronde noteren. In de Bathurst 1000 was Holdsworth overigens nooit verder dan een derde plek gekomen.

Lee Holdsworth: "Het was een droom deze week. Het team heeft ons een fantastische auto gegeven en Chaz was geweldig." Alleen een bandenprobleem in de openingsfase (49e ronde) leek het WAU Holden-duo even in de problemen te brengen toen ze net buiten de Top 10 vielen.

2021 Waters
Niet iedereen kon de uitlatingen van Cameron Waters via de boordradio waarderen.

Cameron Waters die samen met James Moffat in de Tickford Mustang als tweede eindigde had overigens de nodige kritiek op het niveau van sommige co-rijders. Zeker toen Tim Blanchard de nodige capriolen rondom de Tickford Mustang uithaalde. "Sommige van die co-rijders zijn zo f.....g dom" was het commentaar via de boordradio........


2021 James Courtney
Sterk optreden van zowel Thomas Randle als James Courtney.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet