TCR Series

FIA WTCR: Vervisch en Vernay winnen op Pau-Arnos

start-2


Frédéric Vervisch en Jean-Karl Vernay zijn de grote winnaars geworden op het Circuit Pau-Arnos. Door hun winst in beide races verkleinden zij hun achterstand op kampioenschapsleider Yann Ehrlacher, die dit weekend kostbare punten verloor. Met nog vier races te gaan maken vier coureurs in vier verschillende merken nog kans op de titel.

Tekst: Gerrie Hoekstra
Foto's: PR


vervisch-start


Race 1:
Frédéric Vervisch wordt de eerste rijder in dit FIA WTCR seizoen die tweemaal een wedstrijd op zijn naam weet te schrijven, na zijn winst in de eerste race op het kleine en heuvelachtige circuit van Pau-Arnos. De Belg werd tiende in de kwalificatie en mocht na de omgekeerde grid volgorde vanaf de poleposition starten. Een perfecte uitgangspositie op een circuit met weinig inhaal mogelijkheden.

  start-vervisch

De Comtoyou Team Audi Sport RS 3 LMS coureur had een prima start en maakte zich breed ten opzichte van Thed Björk en ging als eerste de snelle aflopende bocht in met de Lynk & Co wagen van Björk, de Hyundai Elantra van routinier Gabrielle Tarquini en de Honda Civic van Esteban Guerrieri in zijn kielzog. Vier verschillende merken aan de kop.

Achter de leidende wagens waren er problemen voor Tiago Monteiro, die in contact kwam met de slecht gestarte Yann Ehrlacher. De ALL-INKL.DE Münnich Motorsport Honda Civic Type R TCR ging in bocht 3 hard de vangrail in wat gelijk een safety car periode opleverde. Ook de poleposition rijder voor de tweede race Yvan Muller moest met schade de pits bezoeken, waar zijn monteurs gelijk aan de slag gingen aan zijn beschadigde rechter ophanging. Muller werd aan het einde van de race de baan weer opgestuurd om te testen of de reparatie goed was uitgevoerd in voorbereiding op de tweede race.

In de loop van de wedstrijd nam Vervisch afstand van belager Björk en vergrote zijn voorsprong tot 2 seconden en wist dit, ondanks dat Björk in de slotfase wat goed maakte, vast te houden en won de wedstrijd met een voorsprong van een dikke seconde op de Zweed. Daarachter werd Gabriele Tarquini in zijn BRC Hyundai N LUKOIL Squadra Corse Elantra N TCR derde. Titelkandidaat Esteban Guerrieri viel buiten het podium met de ALL-INKL.COM Münnich Motorsport Honda Civic Type R TCR. Zijn teamgenoot Néstor Girolami kwam als vijfde over de finish.

Norbert Michlisz gaf zijn zesde plaats af aan zijn Hyundai merkgenoot Jean-Karl Vernay, die elk puntje kan gebruiken in zijn jacht voor de titel. Koploper Ehrlacher eindigde slechts als achtste na zijn problemen bij de start.

  coronel-actie


Luca Engstler wist ondanks druk van Tom Coronel met de Audi de negende plaats te behouden. Coronel werd tiende en mocht als beste Trophy rijder naar het podium. De andere rijders in de punten waren Nathanaël Berthon (Audi) op plasts 11, Attila Tassi (Honda), Mikel Azcona (Zengő Motorsport CUPRA Leon Competición), Gilles Magnus (Audi) en Santiago Urrutia, die vijf plaatsen grid straf kreeg voor het ophouden van Coronel tijdens de kwalificatie.
 
winnaar-vervisch

UITSLAG RACE 1  
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet