V8 Supercars

V8 Supercars: SVG neemt revanche. Wint R13/R14 in Darwin

Voor een record aantal bezoekers won SVG de beide Supercar-wedstrijden vandaag in Darwin. De Nieuw Zeelander met Brabantse wortels nam daarmee revanche voor de dramatische pitstop van gisteren waarmee het Red Bull Ampol Team hem van de zege beroofde. SVG was een klasse apart en lijkt na 2016 richting tweede titel te stormen. Alleen Shell V-Power Racing-coureur Will Davison kon met zijn Mustang de Red Bull Ampol Holden Commodore ZB nog enigszins bijhouden. Met 48 overwinningen staat SVG op de eeuwige ranglijst op gelijke hoogte met de legendarische Peter Brock die op Oran Park 1997 zijn allerlaatste zege behaalde.
 
2021 SVG R13
Shane van Gisbergen nam revanche door vandaag beide wedstrijden te winnen.

Tekst: Willem J. Staat
Foto's: Red Bull Ampol/Shell V Power Racing/Kelly Racing/Tickford/PR

SVG neemt revanche. Wint R13/R14 in Darwin
Ondanks een verknoeide pitstop in R12 werd het voor Shane van Gisbergen een uitstekend weekend in Darwin. Vandaag schreef de Red Bull Ampol Holden-coureur voor een record aantal bezoekers beide wedstrijden op zijn naam en wist daarmee zijn voorsprong in de tussenstand van het kampioenschap aanmerkelijk te vergroten. In R13 versloeg SVG polesitter Will Davison (Shell V Power Ford Mustang) direct de leiding en stond die eigenlijk niet meer af. Wel was er in de laatste vier ronden een prachtige strijd om de vierde plek tussen Jamie Whincup (Red Bull Ampol Holden Commodore ZB) en Chaz Mostert (WAU Holden Commodore ZB) dat in het voordeel van eerstgenoemde beslist werd.

2021 SVG 1 SVG de man met de Brabantse wortels die altijd tot het uiterste gaat.

Achter Chaz Mostert eindigde Mark Winterbottom (IRWIN Commodore ZB) als vijfde gevolgd door de Shell V Power DJR Ford Mustang van Antone Pasquale die dit weekend eveneens het slachtoffer van een slechte pitstop was. Die eerste overwinning vandaag maakte het nog niet helemaal goed voor SVG.

2021 Chaz Mostert
Voor Chaz Mostert werd het in de Walkinshaw Andretti Holden ook een uitstekend weekend.

"Het was geweldig, ik had een goede start en ook onze auto was geweldig. Ook de pitstop was dat dit keer. Maar het maakte niet alles goed voor wat er gisteren gebeurde. Wij hebben gisteravond analyses gemaakt van wat er gebeurd is en hebben procedures ingevoerd dat dit vandaag niet meer kan voorkomen. Wel hadden we zelfs een noodplan. Gelukkig was dit niet nodig" aldus van SVG na het winnen van R13 vandaag.

2021 Hospitality activiteiten 2
En de overwinnng van Chaz gisteren werd met gasten gewoon in de hospitality gevierd. Daar zullen we hier nog wel even op moeten wachten voordat dit weer kan.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet