Sportscars

Sportscars: Tincknell behaalt met Mazda eerste IMSA-pole

210515 IMSA Tincknell quali
Harry Tincknell zette de nummer 55-Mazda op pole in Mid-Ohio

Terwijl zijn vervanger Logan Sargeant in de Racing Team Turkey de pole-position voor de European Le Mans Series-race op de Red Bull Ring behaalde, reed Harry Tincknell zelf in de kwalificatie voor de IMSA-race op de Mid-Ohio Sports Car Course zelf voor het eerst eerst naar de pole-position in de IMSA-serie. Met een tijd van 1:10,027 seconden in de Mazda was Tincknell in een fel bevochten sessie de concurrentie te snel af. In de LMP3-klasse was de pole voor Gar Robinson in de Riley-Ligier. Snelste GTD-rijder was Aaron Telitz in de nummer 14-Vasser Sullivan-Lexus, terwijl Patrick Long het snelst was in de tweede GTD-sessie, waarin er kampioenschapspunten te verdienen zijn.

Tekst: René de Boer (Twitter: @renedeboer)
Foto's: IMSA

Vier rijders wisselden elkaar aan kop van het DPi-veld af, maar uiteindelijk was het Tincknell die de strijd in zijn voordeel wist te beslissen. Hij had een voorsprong van 0,095 seconden op Filipe Albuquerque in de nummer 10-WTR-Acura, die op zijn beurt werd gevolgd door Dane Cameron in de Meyer Shank Racing-Acura en Pipo Derani in de Action Express-Cadillac.

210515 IMSA quali Zande
De Ganassi-Cadillac van Van der Zande en Magnussen komt snelheid tekort

Kevin Magnussen nam de kwalificatie in de Chip Ganassi Racing-Cadillac voor zijn rekening en kwalificeerde zich als zesde. "Heel slecht", constateerde zijn teamgenoot Renger van der Zande nuchter. "De auto heeft te weinig grip, we komen er eigenlijk niet aan. Het is nog niet helemaal duidelijk waar het aan ligt, daar werken we nu aan. In de tweede sector verliezen we drie tienden op de andere Cadillacs, en dat zijn eigenlijk maar twee bochten... Het is wel duidelijk dat de 'balance of performance' ook niet helpt om dit ons dit weekeinde te laten scoren. De Mazda en de Acura's zijn sneller. Helaas geen betere berichten..."

210515 IMSA quali LMP3 pole
Gar Robinson behaalde met de Riley-Ligier de LMP3-pole

In LMP3 besliste Gar Robinson in de nummer 74-Riley-Ligier de strijd met Jon Benett in de CORE Autosport-Ligier in zijn voordeel. Achter Bennett reed Jarett Andretti de derde tijd bij het IMSA-debuut van de Andretti Autosport-Ligier.

210515 IMSA quali Lexus
Aaron Telitz was met de Lexus het snelste in de GTD-kwalificatie

In GTD (de GTLM-klasse ontbreekt dit weekeinde) was het Aaron Telitz die met een tijd van 1:20,529 minuten de nummer 14-Vasser Sullivan-Lexus op de pole-position zette. Daarmee versloeg hij Robby Foley in de Turner-BMW, die op zijn beurt Daniel Morad in de Alegra Motorsports-Mercedes voor bleef. In Q2, die dit jaar in de GTD-klasse punten oplevert, was Pat Long in de Wriht Motorsports-Porsche het snelst, gevolgd door Zach Veach in de nummer 12-Vasser Sullivan-Lexus en Laurens Vanthoor in de Pfaff-Porsche.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet