GT

IGTC: Danny van Dongen tevreden na GT4-klassezege Bathurst

200202 Bathurst Dongen podium
Danny van Dongen (l.) met teamgenoten als GT4-klassewinnaar op het podium in Bathurst

Toegegeven, de klasse bestond slechts uit twee deelnemers, maar Mercedes-AMG doet in het persbericht ook ronkend verslag van de tweede plaats bij het debuut van de Mercedes-AMG GT4 in Bathurst, dus dan is de klassezege helemaal de moeite van het vermelden waard. Die klassezege was er voor Danny van Dongen en zijn Amerikaanse teamgenoten Daren Jorgenson en Brett Strom in de RHC Jorgenson/Strom-BMW M4 GT4. Na een half etmaal hadden de drie zeven ronden voorsprong op de als tweede GT4 geklasseerde Mercedes. Moe, maar voldaan deed Danny van Dongen vanuit Bathurst verslag van zijn ervaringen.

Tekst: René de Boer (Twitter: @renedeboer)
Foto's: Keith McInnes Photography

"Het was wel een heel lange dag, want we begonnen vanmorgen erg vroeg", zegt Van Dongen. "Het was vroeg op, in het donker beginnen en met een klein beetje regen eindigen. Brett Strom nam de start voor zijn rekening. Na een aantal ronden kon hij Dirk Müller in de Mercedes inhalen en vervolgens hebben we onze positie kunnen vasthouden. Daarna ging Daren in de auto en ik reed als derde. We hebben in totaal drie stints gereden."

200202 Bathurst Dongen actie

Waar veel andere teams last hadden van klapbanden of technische onvolkomenheden, miste de BMW M4 GT4 geen slag. "De auto deed het vlekkeloos", aldus de Nederlandse rijder in het Amerikaanse team. "We hebben natuurlijk al veel ervaring met deze auto door alle races in de 24H Series."

In het vorige artikel met Danny van Dongen op deze website sprak hij de wens uit dat er in de race niet zoveel incidenten zouden zijn als in de trainingen. Dat kwam aardig uit. "Er waren natuurlijk wel incidenten, maar gelukkig niet zo heftig als de dag ervoor. Er stak nog wel een kangoeroe over, die uiteindelijk zorgde voor de uitval van de BMW GT3 met Nicky Catsburg. Voor mij een gave ervaring. Een overwinning is natuurlijk altijd mooi! Zoals ik al eerder zei is het jammer dat er niet meer GT4's waren, maar de kwaliteit van de Mercedes was behoorlijk goed, dus we moesten flink gas geven. Ik kon zelf goed constant rijden, goede tijden neergezet, dus ik ben tevreden met wat we hebben bereikt!"

200202 Bathurst Dongen actie 2
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet