IndyCar

Advertorial: Boek nu een geheel verzorgde reis naar de Indy 500

R VeeKay.02

Op zondag 24 mei 2020 wordt de 104e editie van de Indy 500 gereden. Met dit keer voor de racefans een extra reden om 's werelds meest beroemde- en beruchte autorace, de "Indianapolis 500 Miles" te bezoeken. Want met Rinus van Kalmthout verschijnt er, 30 jaar na de eerste zege van Arie Luyendijk, weer een Nederlander aan de start! En hoe mooi zou het zijn om ook daar een 'orange army' op de tribunes te zien?!

Wie als echte racefan dit grootste ééndaagse sportevenement ter wereld, met zo'n half miljoen toeschouwers op de tribunes en de infield, altijd al eens wilde meemaken heeft nu een unieke kans. Indycar liefhebber Flip Droste verzorgt al 30 jaar lang arrangementen naar de Indy 500 en heeft speciaal met Autosport.nl een mooi arrangement samengesteld voor een scherpe prijs. Je boekt zelf een vlucht, aangezien de prijs afhankelijk is van moment van boeken en je hiermee zelf veel geld kunt besparen. Het compleet verzorgde programma ziet er als volgt uit:

Dinsdag 19 mei
Na aankomst op het vliegveld (Indianapolis, Indiana of Chicago, naar eigen keuze) staat er een huurwagen klaar. Je rijdt daarmee naar het hotel in Brownsburg. Vanaf het vliegveld in Indiana is het ongeveer een kwartier rijden, vanuit Chicago ongeveer drie uur. Het hotel ligt op slechts een 14 km van de Indianapolis Motor Speedway.

Je verblijft in een mooie ruime kamer van het Comfort Suites Hotel (of gelijkwaardig). De kamer heeft alle voorzieningen zoals privé badkamer, flatscreen TV, koelkast, magnetron e.d.. Er is een overdekt poolbad en fitnessruimte, gratis toegankelijk voor de gasten. Naast het hotel is een 24/7 supermarkt en op loopafstand zijn er diverse restaurants, winkels en bars.

Deze dinsdag is er omstreeks 20:00 een welkomstdrankje waarbij de nodige informatie verstrekt wordt en je de gelegenheid hebt om vragen te stellen.
  Indy 45

Woensdag 20 mei

Na het self-service ontbijt in het hotel vertrek je naar de IMS voor het ophalen van de diverse toegangsbewijzen. Deze dag kun je de IMS verkennen en het is de ideale dag om het Speedway Museum te bezoeken, omdat het nog rustig is. Je kunt een rit maken over het circuit met de IMS bus, de IMS fan-shop bezoeken en rondneuzen in de Garage Area.

  R VeeKay.00

Donderdag 21 mei

Dit is een vrije dag waarin je de tijd hebt om het circuit en de directe omgeving verder te verkennen. In de namiddag is er een 'Meet & Greet' met Rinus Veekay en Arie Luyendyk. Dit is vrij zeker, alleen wanneer er onvoorziene zaken in hun schema ontstaan zou dit niet door kunnen gaan.

Vanaf 18:00 uur kun je de State Fair Grounds Dirt Track Midget Races bezoeken, dit is echter niet in de prijs inbegrepen.

Vrijdag 22 mei
Je vertrekt om 8 uur naar de Speedway voor Carburetion Day voor de laatste trainingen van de IndyCars. Omstreeks 12:45 uur start de race van de Indy Light Series, gevolgd door de pit-crew competition; een wedstrijd tussen verschillende teams voor de snelste bandenwissel in de pitlane. Omstreeks 16:00 uur staat er een concert op het programma van een nu nog niet bekende rockband.

's Avonds staan de Hard Track Midget Races op de Lucas Oil Raceway Park op het programma, op 4 km afstand van het hotel. Dit is niet in de prijs inbegrepen.

Zaterdag 23 mei
Na het ontbijt kun je naar de IMS gaan voor de Drivers Meeting, waarbij alle coureurs aan het grote publiek worden voorgesteld. Hierna zijn er handtekeningsessies van de rijders en natuurlijk ook van Rinus. Deze dag is er van 08:00 tot 16:00 uur een grote Memorabilia Beurs op de Speedway. In Indianapolis Downtown is er daarna een indrukwekkende Festival Parade die je zeker moet meemaken!!!
  INDY 500 002

Zondag 24 mei - Raceday

Om ongeveer 07:30 uur vertrek je naar de Speedway voor de Indianapolis 500 Miles, die om 12:00 van start gaat. Optioneel kun je vanaf het hotel met een politie escorte naar het circuit rijden, waarmee je langs de files rijdt en in een kwartiertje op de IMS in 22nd Street bent. Eventueel kun je parkeren op 150 m van de IMS ingang. Beide moet wel tijdig gereserveerd worden en is tegen meerprijs. Na de race keer je op eigen gelegenheid weer naar het hotel.

Maandag 25 mei - "Safety Day"!!
In geval van regen op zondag wordt er op maandag gereden, dus neem het risico niet en blijf een dag langer. Dat is niet alleen verstandig, maar ook ideaal voor goedkoop shoppen vanwege de super sales door Memorial Day!!!

Om 16:30 uur kun je eventueel naar de Speedway gaan voor het bijwonen van het Victory Dinner Banquet, de officiële prijsuitreiking van de Indy 500. Tickets hiervoor zijn tegen meerprijs te bestellen. Omstreeks 23:00 uur ben je weer terug in het hotel.

Dinsdag 26 mei
Na een ongetwijfeld mooie week vertrek je weer voor de retourvlucht naar Nederland.

Wil je meer informatie over dit unieke arrangement, dat ook nog eens geheel naar jouw wensen kan worden aangepast?

Klik dan HIER en alle benodigde info wordt je geheel vrijblijvend toegestuurd!
 
Negen jaar geleden was onze redacteur René de Boer op Indianapolis en deed de GROETEN vanaf de Brickyard.


Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet