IndyCar

Indycar: Groeten uit Indianapolis

indy69
Winnaar van de Centennial Indy 500: Dan Wheldon

Gisteren vond de 95e editie van de Indy 500 plaats. Een bijzondere race, want dit jaar is het 100 jaar geleden dat de grote wedstrijd op de Indianapolis Motor Speedway voor het eerst verreden werd. Dat wordt door de Amerikanen natuurlijk met gepaste bescheidenheid gevierd. Omdat het in 2009 de baan al zijn eeuwfeest vierde, was er zelfs sprake van een drie jaar durende 'Centennial Era'. Zo vier je nog eens een feestje... De race van dit jaar werd gepropageerd onder het motto: "The most important race in history". Kenners van de autosporthistorie lachen daar natuurlijk om, en terecht, maar zeker is wel dat er een mooi spektakel van werd gemaakt. AUTOSPORT.NL was erbij.

Tekst: René de Boer
Foto's: Rebocar Automotive Productions


indy_67

De 'Indianapolis Star' komt vanmorgen als altijd na de race met een speciale editie, waarop Dan Wheldon als winnaar op de voorpagina te zien is.


indy_56

De 'Pagode' is het symbool van de Indianapolis Motor Speedway. In deze toren zijn de wedstrijdleiding en sponsorlounges ondergebracht. Overigens is de huidige constructie uit staal en beton pas een paar jaar oud. De oorspronkelijke versie, die precies dezelfde vorm had, was van hout.

Indy_18

Een mooi gezicht zijn de zogeheten 'spotters' die in Turn 1 en Turn 3 op het dak van de tribube staan. Via radiocontact informeren ze hun rijders over wat er op de baan gebeurt.

Indy_19

Aan de andere kant, ook in Turn 1, is er een gat in het hek voor fotografen, waar je ook gewoon met een 'Infield'-kaartje kunt komen. Goed voor de fotoliefhebbers onder de fans!
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet