TCR Series

FIA WTCR: Dubbelslag Thed Björk op Zandvoort

Eerste vrije training: Fraaie tweede positie voor Tom Coronel

Wie vorige week de drie races heeft bekeken op de Slovakia Ring kan alleen maar beamen dat deze FIA WTCR klasse het beste in de wereld op de baan brengt qua toerwagens. Eigenlijk kan alleen het Engelse BTCC de strijd nog enigszins aan. Hopelijk krijgen wij dezelfde strijd en spanning ook te zien in de drie races op Circuit Zandvoort. We gaan ons vanmiddag bezig houden met de eerste vrije training. Goed om te zien dat halverwege de 45 minuten durende sessie, binnen de top vijf drie auto's zijn te zien van het in dit seizoen debuterende Lynk & Co. Het Chinese merk kende de laatste wedstrijden wat tegenslag, maar dit ziet er vooralsnog positief uit.


480-langeveld


Niels Langeveld profiteert optimaal van zijn baankennis en pakt de snelste tijd, voor de Volkswagen van Johan Kristoffersson en de Lynk & Co's van Björk en Muller.


480-catsburg

Nicky Catsburg heeft de zesde tijd gedraaid, terwijl Tom Coronel zich naar een 21ste positie heeft gereden. Zoals we bij een vrije training gewend zijn verandert er nog veel in de slotfase. De rijders die zich een beetje verstopt hebben, schieten als een raket naar voren.


480-coronel


Vanaf een 23ste positie schiet Tom Coronel naar de beste tijd, om een paar seconden later die plek weer te verliezen aan Attila Tassi. Door alle snellere ronden is Niels Langeveld teruggezakt naar de 12de plaats en Nicky Catsburg naar de 17de positie. Heel leuk om te zien is dat Coronel zich prima kan meten met de concurrentie.
 
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet