Groeten uit ...

DTM: Groeten van de 'Super GT x DTM Dream Race' op Fuji

IMG 5652 2

Na bijna een week in Macau vlogen we door naar Japan voor de lang verwachte 'Super GT x DTM Dream Race' op Fuji Speedway. Japan is een land met een enorme en indrukwekkende racecultuur, dus evenementen daar zijn altijd de moeite waard. De passie van de fans is gigantisch en de fascinatie voor de DTM is groot, zeker in combinatie met de in eigen land eveneens mateloos populaire Super GT's. Een gedenkwaardig evenement dus, de eerste echte ontmoeting van de Class 1-auto's uit beide series, en AUTOSPORT.NL was erbij.

Tekst: René de Boer (Twitter: @renedeboer)
Foto's: Rebocar/R. de Boer

IMG 9195 2

Vanuit Hongkong naar Tokio is het maar vier uur vliegen, dat viel dus alleszins mee. Daarna zetten we, op advies van collega's die de trip daags tevoren al hadden gemaakt, de reis voort per trein. Vanaf het vliegveld de Narita Express naar Shinagawa, daar overstappen op de 'bullet train' oftewel 'Shinkansen' (foto boven) naar Mishima, daar de Tokaido Line naar Numazu en van daar de Gotemba Line naar, je raadt 't niet, Gotemba. En dan met een taxi. Het is even puzzelen, vooral voor iemand die nooit met de trein reist (zoals uw verslaggever), en zeker op het platteland waar iedere informatie in het Engels ontbreekt en je - met uitzondering van degenen die het Japans machtig zijn - dus niets kunt lezen. Maar goed, we hebben het gered, en dan is het natuurlijk wel een heel leuke ervaring.

IMG 2302

Van onderweg hahdden we een mooi uitzicht op 'Fuji San', zoals de Japanners de berg respectvol noemen. Op donderdag was het weer nog prachtig, daarna regende het veelvuldig. Maar we kennen legio verhalen van rijders, teams en collega's die voor WEC of andere races op Fuji waren en nooit ook zelfs maar een glimp van de berg konden opvangen, dus wat dat betreft hadden we beslist geluk!

IMG 4673 2

Geen hospitalitytenten en indrukwekkende trailers met alles erop en eraan voor de DTM-teams, maar containers van waaruit gewerkt werd, opgesteld achter de pitboxen.

IMG 2644

En als er ergens een menigte fans stond, dan kon je er zeker van zijn dat er een coureur te vinden was, in dit geval Alex Zanardi, enigszins verloren in de massa.

IMG 4420

En de rest van de tijd stonden de fans keurig in de paddock te wachten totdat coureurs voorbij kwamen. Telefoons in de aanslag, fotoboeken of modelauto's in de hand.

IMG 4895 2

'René Rast' is voor Japanners natuurlijk een moeilijke naam om uit te spreken, maar de DTM-kampioen was zeer populair. "Ik heb in Europa nog nooit zoveel handtekeningen gezet tijdens een weekeinde", lachte de Audi-rijder.

IMG 1155 2

Op zaterdagochtend vroeg waren fans al ruim voordat er een meter werd gereden, langs het circuit aanwezig. Sommigen namen tentjes mee, om een beetje beschermd de zijn tegen de regen, die in flinke hoeveelheden naar beneden kwam.

IMG 0451 4

Speciaal voor het evenement was er eigen merchandise, zoals deze roestvrijstalen thermosbeker met opdruk...

IMG 1367


... of deze bedrukte handdoeken, die je op de hoedenplank van de auto kunt leggen, wat je in Japan veelvuldig tegenkomt.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet