Groeten uit ...

Groeten vanaf een glibberig Nascar weekend op Circuit Zolder

20191006 123341

Afgelopen weekend vond op het Belgische circuit van Zolder het American Festival plaats, met op het programma ondermeer de beslissende finales van de Nascar Whelen Euro Series, Belcar, en de laatste twee wedstrijden van 2019 van de Renault Clio Cup Central Europe. Het werd een nat, nee drijfnat (!), weekend, maar ook dat heeft dan eigenlijk wel weer zo zijn charme. Heerlijk door de plassen, modder en vooral regenbuien heen struinen langs het circuit en op de paddock, en tegelijkertijd gewoon genieten van fraaie autosport op het Belgische asfalt. En natuurlijk viel er nog veel meer te zien, en Autosport.NL zou Autosport.NL niet zijn, als er dan niet even de groeten wordt gedaan!

Tekst en foto's: Niels van der Peet

1-Zolder 1

Op de heuvel aan het einde van rechte stuk, was het bij iedere stap die je zette oppassen geblazen. Of je stond tot je enkel(s) in het water...
  1-Zolder 2

... of je gleed bijna uit bij het begaan van dit tot modder verregende paadje.
  1-Zolder 3

Fans met paraplu's kwam je dan ook overal op het circuit tegen.
  1-Zolder 4

De regenbanden werden logischerwijs af en aan gereden door de teams, in dit
geval niet door een elektrisch karretje, maar door een (nog hele) fraaie Fiat 500. Links nog net zichtbaar de Clio van Melvin de Groot die staat opgesteld voor de eerste Clio race.
 
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet