DTM

DTM: Groeten van de finale 2019 uit Hockenheim

IMG 8077 3
Zo zonnig was het alleen op donderdag...

Afgelopen weekeinde waren we op de Hockenheimring Baden-Württemberg, waar de seizoensfinale van de DTM op het programma stond, gecombineerd met het veelbesproken gastoptreden van Honda, Lexus en Nissan, de drie merken uit de GT500-divisie van het Japans Super GT-kampioenschap. Daarnaast kwamen de Formule Renault Eurocup, de Audi Sport Seyffarth R8 LMS Cup en de Tourenwagen Classics in actie, plus op alle drie de dagen van het evenement demonstraties van prachtige raceauto's uit de Deutsche Rennsport-Meisterschaft in het kader van de DRM Classics. Het weer werkte niet echt mee, maar het evenement was uitstekend bezocht en de fabrikanten haalden voor de finale als altijd nog maar eens alles uit de kast. Voldoende materiaal dus voor een uitgebreide impressie.

Tekst en foto's: Willem J. Staat en René de Boer

2019 Aankondigingsbord
Je kon in Hockenheim niet om de aankondigings billboards heen. DTM X Super GT

2019 Opstellen autos
Het opstellen van de auto's voor een groepsfoto is geen gemakkelijke klus. Meestal verloopt dit soort acties nogal chaotisch.

2019 Donderdagmiddag
Heeft iedereen al een foto gemaakt en dan blijkt een Hankook bord toch een storende factor in het beeld te zijn.

2019 Wielrenner
En dan komt er tijdens alle voorbereidingen ook nog eens een verdwaalde wielrenner voorbij. Die had zich even in locatie vergist dus.


2019 Nissan Management
Het Nissan management nam dit wel even mee in de aantekeningen. Je weet maar nooit...

2019 Containers Japan
De Japanse delegatie was in aparte containers naast de Formule Renault paddock ondergebracht.


2019 Cassidy
Ideaal voor de fans. Want dan kon je zonder problemen een handtekening van de Japanse afvaardiging scoren. Nick Cassidy nam er overigens ruimschoots de tijd voor.

2019 Rijderspersconferentie
Diezelfde Cassidy zette tijdens de persconferentie op vrijdag het gehele journaille op de foto. De omgedraaide wereld...


IMG 8135 3

De rijders uit het Japans Super GT-kampioenschap stonden volop in de belangstelling, ook tijdens een eigen persconferentie op de vrijdag.

IMG 8139 3

Jenson Button herinnerde zich dat hij al in 1998 een keer op Hockenheim reed, in de toenmalige Formule Ford Eurocup en zelfs nog op het oude circuit. Hij was het hele weekeinde het middelpunt voor media en fans, maar werkte alles heel geduldig en professioneel af en nam voor iedereen de tijd.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet