Groeten uit ...

DTM: Groeten vanaf de Nürburgring 2019

IMG 5373 2

Voor de vierde keer dit jaar, na de 24-uursrace, ADAC GT Masters en Blancpain GT Series waren we afgelopen weekeinde weer op de Nürburgring, ditmaal voor het voorlaatste evenement van het seizoen in de DTM, aangevuld met Porsche Carrera Cup Benelux, Tourenwagen Classics, Lotus Cup Europe en Audi Sport Seyffarth R8 LMS Cup. Het was prachtig nazomerweer, wat tienduizenden bezoekers naar het evenement lokte. De DTM maakt sinds twee jaar geen bezoekersaantallen meer bekend, maar iedereen die we spraken was het erover eens dat het aanmerkelijk drukker was dan in de afgelopen jaren, een positief signaal. Wat we verder rondom de races nog noteerden en fotografeerden delen we graag via deze 'Groeten uit'.

Tekst: René de Boer (Twitter: @renedeboer)
Foto's: Rebocar/R. de Boer

IMG 4995

Het R-Motorsport Aston Martin-team had op donderdagavond een klein gezelschap van zes journalisten uitgenodigd voor een diner met Aston Martin-topman dr. Andy Palmer, aan de vooravond van de presentatie van de nieuwe merkencup met de Vantage.

IMG 0793

Hoewel Palmer (l.), hier met redacteur Gregor 'Mackie' Messer van het tijdschrift Auto Zeitung, op de foto enigszins sip kijkt, was het een bijzonder genoeglijke avond met interessante gesprekken over de meest uiteenlopende onderwerpen.

IMG 2210

De volgende ochtend was er de onthulling van de nieuwe Cup-auto door de twee eigenaren van R-Motorsport, dr. Andreas Baenziger (l.) en dr. Florian Kamelger.

IMG 9921

Palmer stond de media te woord, hier het televisie-team van SAT.1.

IMG 2161 6

R-Motorsport-eigenaar dr. Andreas Baenziger toont journalist Gregor Messer het speciale boek dat door het Belgische echtpaar Lies de Mol en Bart Lenaerts - ondermeer bekend van de geweldige WAFT-autoboekenreeks en van regelmatige bijdragen aan 'Autovisie' - werd geproduceerd over de Aston Martin Valkyrie-hypercar. Het prachtig uitgevoerde boek is het eerste deel in een reeks van zeven, waarmee de volledige historie van de Valkyrie gedocumenteerd wordt.


IMG 8991 3

Uitsluitend voor de gefortuneerde eigenaren van zo'n auto, maar we mochten het boek in ieder geval even doorbladeren.

IMG 7247

In de paddock troffen we twee bekenden: Andreas Gülden (l.), die de Nürburgring Academy leidt, en Klaus Panchyrz, jarenlang als coureur actief in ondermeer formulewagens, STW en V8 STAR, die dit weekeinde in de Tourenwagen Classics ook weer eens instapte.

IMG 6311

Michael Kramp is al decennialang in vele functies actief in de Duitse autosport, de laatste jaren ondermeer als woordvoerder van de Duitse auto- en motorsportfederatie DMSB. Omdat de DTM onlangs op de Lausitzring de 500e race in de historie van de serie vierde, ging hij eens tellen en kwam erachter dat hij op de Nürburgring zijn 333e DTM-race bijwoonde. Speciaal voor die gelegenheid liet hij macarons maken met het opschrift 333, die hij in het perscentrum uitdeelde. Een leuk initiatief!

IMG 2439 2

Ook de al genoemde collega Gregor 'Mackie' Messer vierde een jubileum, want voor hem was het zaterdag precies 50 jaar geleden dat hij, op 14 september 1969, als jeugdige fan voor het eerst bij een autorace aanwezig was, de 'Preis der Nationen' op Hockenheim. Collega Rainer Braun zorgde uit zijn rijke archief voor de originele toegangskaartjes van dat evenement.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet