Groeten uit ...

GT: Groeten van de Blancpain GT World Challenge en ADAC Sim Race Expo op de Nürburgring

IMG 2024 6
Naast 'echt' werd er op de Nürburgring ook virtueel geracet

Het afgelopen weekeinde was de Nürburgring de plaats van handeling voor het voorlaatste raceweekeinde van de Blancpain GT World Challenge Europe, met in het voorprogramma de GT4 European Series en de Eurocup Formule Renault (die eigenlijk ook een soort Formule 3 is, maar niet zo mag heten). Aan de overkant van de baan, in de Ring-Boulevard (ring°boulevard, moet je in de marketingtaal van de Nürburgring zeggen), vond tegelijkertijd de ADAC Sim Race Expo plaats, inclusief een virtuele racecompetitie die flink wat aandacht trok. Nadat we de vrijdag bij ELMS en FIA WEC op Silverstone hadden doorgebracht, waren we op zaterdag op de Nürburgring, en ook daar was er volop materiaal voor een uitgebreide impressie.

Tekst: René de Boer (Twitter: @renedeboer)
Foto's: Rebocar/R. de Boer

IMG 6013 5

Na een snelle rit op vrijdagavond van het vliegveld van Düsseldorf naar de Nürburgring en een uitstekende, zij het wat korte nachtrust, waren we op zaterdagmorgen vroeg alweer op weg naar het circuit. Een vaste stop in de Eifel is het tankstation 'Döttinger Höhe' van Hans-Joachim Retterath, een uitgelezen plek om bij een kop koffie  even de laatste roddels van mensen uit de buurt te horen. En er zijn altijd leuke auto's te zien.

IMG 6016 5

Zoals ook deze BMW M3 van een Zwiterse eigenaar, die hem geheel in de kleuren van bierbrouwer Diebels Alt uit Issum liet uitvoeren, zoals ooit de auto's in de DTM reden. Inmiddels is de brouwerij onderdeel van het Anheuser-Busch-Inbev-conglomeraat. De omzet van Diebels is nog maar een fractie van wat die ooit was en in de autosport sponsort het merk al jaren niet meer. Misschien toch maar weer eens proberen?

IMG 6018 2

Liefhebbers van modelauto's, autosportboeken en tijdschriften komen in de uitgebreide winkel bij het tankstation ruimschoots aan hun trekken, maar Retterath weet ook wel zijn prijzen te vragen. Afgeprijsd wordt er vrijwel niets. "Ik heb ruimte genoeg, ik hoef niks weg te doen", zegt de uitbater ter verklaring.

IMG 6020 5

McLarens in het wild, zomaar op de parkeerplaats bij het bijbehorende hotel.

IMG 6033 5

Een fenomeen dat al net zo onlosmakelijk bij de Nürburgring hoort, zijn helaas de files op de Bundesstrasse 258, die pas zijn ontstaan nadat er enkele jaren geleden op het traject parallel aan het rechte stuk van het circuit een drietal rotondes werd aangelegd. En als je dan mensen hebt die niet weten naar welke parkeerplaats ze moeten, dan loopt het al gauw vast.

IMG 6037 5

Eenmaal op het circuit aangekomen hoort een bezoek aan de 'Historic World Nürburgring' er natuurlijk ook bij. Voor liefhebbers van automobilia is dit een paradijs: reclameborden, posters, documentatie, modelauto's... Marcus Schwarz heeft het allemaal.

IMG 6038 5

IMG 6039 6

En niet alleen op autogebied, maar ook Kodak of Agfa.

IMG 6040 5

Overal is wel iets leuks te vinden.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet