Groeten uit ...

Sportscars: Groeten uit Silverstone 2019

IMG 2161 5
Class of 2019-2020: de FIA-WEC-rijders bijeen voor de jaarlijkse groepsfoto

Het afgelopen weekeinde vond op het circuit van Silverstone de start van het FIA WEC-seizoen 2019-2020 plaats, in Netflix-stijl aangeduid als 'Season 8', want voor de ACO begint de tijdrekening in het WK lange-afstandsracen blijkbaar pas op het moment dat de Franse club als promotor aantrad. Natuurlijk is er wat bloedarmoede in de LMP1-klasse en werd de GTE-Pro-divisie door het vertrek van BMW en Ford ernstig gekortwiekt, maar de competitie is er niet minder om en de LMP2- en GTE-Am-klassen zijn goed gevuld. Ook ELMS en de Britse Porsche Carrera Cup kwamen op Silverstone in actie, maar de Formule 3, traditioneel ook altijd onderdeel van dit evenement, misten we toch wel erg. Hoe dan ook, we deden weer volop indrukken op voor onze gebruikelijke impressie, al waren we ditmaal slechts anderhalve dag in 'Blighty'.

Tekst: René de Boer (Twitter: @renedeboer)
Foto's: Rebocar/R. de Boer

IMG 6010 5

Nuttige aanwijzing op het vliegveld bij het verlaten van de parkeerplaats met huurauto's...

IMG 5833 5

Over mooie landweggetjes naar ons tijdelijk verblijf.

IMG 5840 5

Bij Silverstone hebben we al jaren een vast 'bed and breakfast' in een prachtig landelijke ambiance.

IMG 5847 5


Drie kilometer verder heeft de broer van onze 'landlady' een karakteristieke pub met verrassend goed eten en een leuke sfeer. Prettig om hier 's avonds onder het genot van een glas wijn de meest recente editie van het weekblad 'Autosport' te lezen.

IMG 5820 5

De volgende ochtend zijn we al vroeg op het circuit, want de relatief korte tijd die we er hebben, willen we natuurlijk goed besteden.

IMG 5825 2

Welkom in Silverstone.

IMG 5851 5

Eén keer een 'full English' hoort erbij.

IMG 5855 5

Ligier organiseert vanaf volgend jaar de Ligier European Series, een eigen cup met de fraaie sportwagen JS2...

IMG 5857 5

...en de JS P4, een prototype. De tent was nog dicht, dus we moesten door het plastic heen fotograferen...

IMG 5866

Ook het kleine media centre bij Woodcote, waar de verslaggevers voor de European Le Mans Series waren ondergebracht, was om 8.10 uur nog dicht, zodat enkele werkwilligen voor een gesloten deur stonden te wachten.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet