Groeten uit ...

DTM: Groeten vanaf Brands Hatch

IMG 7893 2

Het afgelopen weekeinde was de DTM te gast op het Grand Prix-circuit van Brands Hatch, waar ook de seizoensfinale van de W-Series op het programma stond. Veel Duitse collega's klagen graag over het uitstapje naar Groot-Brittannië (voorzover ze al niet meteen thuisbleven): links rijden, aparte adapters, dure hotels, slecht eten... Zo niet echter uw verslaggever, die altijd graag op Brands Hatch is, met links rijden geen probleem heeft, en met een beetje creativiteit ook een betaalbaar onderkomen en uitstekende - Aziatische - restaurants gevonden heeft. Zo genoten we dus van een uitstekend weekeinde met leuke races in een fijne omgeving. De verslagen zijn te vinden via ons liveblog, wat we verder nog tegenkwamen delen we hier via onze gebruikelijke impressie.

Tekst: René de Boer (Twitter: @renedeboer)
Foto's: Rebocar/R. de Boer

IMG 4467

Links houden is voor Engelsen de normaalste zaak van de wereld, maar voor veel mensen van het vasteland geen gewoonte, dus ook rondom het circuit hangen bordjes ter herinnering.

IMG 4468

IMG 4470

Om het dus echt niet te vergeten. Overigens: deze tunnel kwam ook voor in de film 'Rush', waarbij gedaan werd alsof het Paul Ricard was, als decor voor het eerste gesprekje tussen Niki Lauda en Clay Regazzoni. 

IMG 4458

Aston Martin had op Brands Hatch een thuiswedstrijd in de DTM en had de hele vloot aan officiële voertuigen meegebracht: de 'medical car', twee 'safety cars' en auto voor race control.

IMG 7102

Ook leverbaar in andere kleuren dan grijs, zoals te zien bij de hospitality van R-Motorsport.

IMG 8846 2

Maar deze DBR5 vonden we toch eigenlijk wel de mooiste!

IMG 4477

In de paddock van de W-Series zagen we een ander - toch iets minder glorieus - stuk Britse autohistorie in de vorm van deze MG ZS. Ooit, in 2005, zou MG als vierde fabrikant naast Audi, Mercedes-Benz en Opel in de DTM stappen - mogelijk zelfs met Jos Verstappen als rijder - , maar daar kwam na het faillissement van het Britse merk niets van terecht.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet