Groeten uit ...

DTM: Groeten uit Assen

IMG 2717 2
De DTM was weer te gast in ons land, voor het 19e jaar op rij, maar nu wel op een andere locatie

Ja, het is al anderhalve week geleden, maar er is nog genoeg materiaal om terug te blikken op de uitermate geslaagde première van de DTM op het TT-Circuit in Assen, en vanwege een druk programma met FIA WEC-test en de 24 Uur van Spa-Francorchamps direct in aansluiting op het Nederlandse DTM-weekeinde kwamen we er gewoon niet eerder aan toe. Maar wat in het vat zit, verzuurt niet, en zo presenteren we alsnog met genoegen onze gebruikelijke impressie van wat we in vier dagen in Assen op en rond het circuit allemaal tegenkwamen.

Tekst: René de Boer (Twitter: @renedeboer)
Foto's: Niels van der Peet, Rebocar/R. de Boer

IMG 2259 2

Op donderdagavond was er de DTM City Demo in het stadscentrum van Assen, waar de talrijk aanwezige bezoekers genoten van een geweldige show. Promotor Lee van Dam timmerde ook in de aanloop naar het evenement al flink aan de weg met auto's van alledrie de DTM-merken met reclame voor het raceweekeinde.

IMG 2260

IMG 1884

Overigens ging dat in het geval van BMW en Audi wel via enthousiaste en betrokken dealers, respectievelijk Dusseldorp en Century. Jammer dat de betreffende importeurs nauwelijks enige activiteit rondom het DTM-evenement in ons land ontplooiden.

IMG 2266

Red Bull trok ook flink de aandacht.

IMG 2292

Wedstrijdleider Jeroen Steenhuis zorgde ervoor dat alles in goede banen verliep.

IMG 2319 2

Zelfs de auto van de brandweer was van DTM-reclame voorzien!

IMG 2427

Artur Dekker (l.) en Rick Keller zorgden voor de presentatie en de interviews op het grote podium, hier met W-Series-ster Beitske Visser.

IMG 2326

Ondertussen bereidde Robin Frijns zich voor op weer een spectaculaire run.

IMG 2434

Zeg je autorensport in Assen, dan kun je natuurlijk niet om Henk Tappel heen. Met zijn Suzuki's was de Assense dealer jarenlang een vaste waarde in de Nederlandse toerwagenracerij. Tappel (links op de foto) was ook een graag geziene gast tijdens de ontvangst van de organisatie in de binnenstad van Assen, hier met Peter Grondel van ACNN, die de sportieve organisatie van het evenement voor zijn rekening nam.

IMG 2356

BMW Motorsport vervoerde zijn showauto met een Nederlandse trailer, afkomstig van Racetrailer.com.

IMG 2341 3

Toch nog een beetje Formule 1 in Assen (sorry...). De Oostenrijker Ingo Gerstl bracht zijn Toro Rosso-F1-auto voor de BOSS GP-serie met een bijpassende truck-trailer-combinatie.

IMG 2467

De DTM heeft tegenwoordig mooie evenementposters in een beetje jaren-zeventig-stijl, die ook in Assen niet ontbraken.

IMG 2527

Anniek de Vries (r.) en Carola Wijsman komen we als fans regelmatig bij DTM-evenementen tegen, meestal ook nog in het gezelschap van Relin Pekkeriet. Eerder dit jaar waren ze al in Zolder en met de foto's die ze daar maakten, lieten ze een mooi boekje drukken, dat de dames uit de W-Series en de DTM-coureurs nu in Assen konden signeren.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet