Groeten uit ...

Formule E: Groeten uit New York 2019

IMG 2037 3

Net als vorig jaar vond de seizoensfinale van het ABB FIA Formule E-kampioenschap plaats in de vorm van twee races op het stratencircuit in het gedeelte Red Hook van het stadsdeel Brooklyn in New York. Niet de meest glamoureuze omgeving, maar de indrukwekkende skyline van Manhattan en het Vrijheidsbeeld op de achtergrond zorgen natuurlijk voor beelden die vanuit PR-oogpunt onbetaalbaar zijn, en dat is ook wat waard. Wat Bernie Ecclestone met de Formule 1 jarenlang tevergeefs probeerde, kreeg de Formule E-organisatie nu alweer voor het derde jaar in successie voor elkaar. AUTOSPORT.NL maakte ook de reis naar de 'Big Apple' en was zodoende ter plaatse getuige van de tweede overwinning van Robin Frijns in de serie, waarop we elders al uitgebreid ingingen. In de zomerse hitte was er ook nog voldoende materiaal voor een impressie.

Tekst: René de Boer
Foto's: Rebocar/R. de Boer, PR

IMG 1912 2

Op vrijdag werd er nog hard gewerkt aan de opbouw van het parcours en het aanbrengen van de sponsorreclame.

Titelkandidaten

De organisatie liet later op de dag een foto maken met alle rijders, die voorafgaand aan het weekeinde in New York nog titelkansen hadden. Van links naar rechts waren dat Daniel Abt, André Lotterer, Lucas di Grassi, Jean-Eric Vergne, Mitch Evans, António Félix da Costa en Sébastien Buemi. En Robin Frijns? Inderdaad, die had ook nog titelkansen, maar blijkbaar was men even vergeten om Frijns' team van de geplande fotosessie op de hoogte te stellen...

IMG 1924 2

Vervolgens was er de traditionele 'media pen', waar alle rijders beschikbaar waren voor interviews. De stemming tussen titelrivalen Jean-Eric Vergne en Lucas di Grassi was voor de microfoon en camera van Fox Sports Latin-America nog opperbest.

IMG 1927 2

Ook Vergnes teamgenoot André Lotterer stond de media te woord. Dat hij een zwart shirt droeg, en zijn teamgenoot in het wit gekleed ging, was toeval, zo benadrukte de Duitser met Belgische wortels. "Daar zit verder niks achter".

IMG 1940 2

De pitstraat bevond zich tegenover grote gebouwen, die vroeger dienst deden als opslag op het haventerrein en momenteel worden getransformeerd tot luxe appartementen.

IMG 1952 2

Freestyle-skiër Bene Mayer (l.) was het weekeinde de gast van Audi-coureur Daniel Abt.

IMG 1948 2

Op vrijdag kun je - mits in het bezit van de juiste kaart - ook rustig door de pitstraat lopen en een blik op de auto's werpen. Dan zie je ook details als de minuscule neuscamera, die spannende beelden levert.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet