Groeten uit ...

DTM: Groeten vanaf de Norisring

IMG 1600
Flinke drukte op het binnenterrein: de Norisring is altijd een publiekstrekker

Afgelopen weekeinde was de DTM samen met de W-Series, de Porsche Carrera Cup Deutschland, de BMW M1 Procar Revival en de Tourenwagen Classics te gast op de Norisring, het enige stratencircuit op de kalender van de toerwagenserie. Het optreden in Neurenberg, waar het traditionele 'Speedweekend' zijn 77e editie beleefde, was als altijd een van de hoogtepunten van het seizoen. Officiële cijfers worden er niet meer gegeven, maar lokale ingewijden en de beide Neurenbergse dagbladen spraken over 130.000 bezoekers, wat een stijging zou betekenen ten opzichte van het vorige jaar. Ook AUTOSPORT.NL was ter plekke en verzorgde naast de berichtgeving via het liveblog ook deze impressie.

Tekst: René de Boer (Twitter: @renedeboer)
Foto's: Willem J. Staat, Rebocar/R. de Boer

190707 Aankondigingsposters

Reclame voor de DTM kwam je in Neurenberg overal op grote schaal tegen.

190707 Europese vlag

De DTM is een Duitse serie, maar met een internationale uitstraling. De Europese vlag mag dan ook in top.

190707 Japanse Fans

Sommigen kwamen er zelfs voor vanuit Japan, zoals dit pas getrouwde echtpaar, Marie en Sho Fujimori, afkomstig uit Shizuoka ("Vlakbij Fuji", zoals Sho vertelde), dat als onderdeel van de huwelijksreis een bezoek bracht aan de DTM op de Norisring. Ze bezochten de DTM niet voor het eerst, want in mei 2017 waren ze ook bij de seizoensstart op Hockenheim. En natuurlijk komen ze in november naar de Fuji Speedway, wanneer DTM en de Japanse Super GT daar samen in actie komen.

IMG 1660

Twee journalisten van het tweewekelijkse Japanse magazine AutoSport (oplage 200.000, kom daar in Europa nog maar eens om!) waren op de Norisring aanwezig voor de nodige interviews en reportages in de aanloop naar de komst van de DTM naar Japan. Zo moesten alle coureurs een vragenlijst invullen om hun kennis van de Japanse Super GT te testen, wat voor de meesten een lastige opgave bleek. Hier probeert Jake Dennis er het beste van te maken, Robin Frijns kijkt mee.

190707 Juncadella Fan

Ook Dani Juncadella had zijn eigen fans.

190707 Jamie Green Fun met Fan

Terwijl Jamie Green op de grid op zaterdag plezier met een fan heeft.

1907087 Beitske Personal Trainer

Ondertussen warmde Beitske Visser zich met een trainer op voor de W-Series-race.

190707 24 HR Audi

Jarenlang bracht Audi de winnende auto van de 24 Uur van Le Mans naar de Norisring, waarmee af en toe zelfs demonstratieronden gereden werden. Nu moet de winnaar van de 24-uursrace op de Nürburgring volstaan, ook bepaald niet verkeerd, maar wat missen we die LMP1's...

190707 Spengler BMW Paddock

BMW had een M2 in de kleuren van de DTM-auto van Bruno Spengler tentoongesteld.

190707 Spengler Paddock

En iets verderop zagen we Bruno Spengler zelf ook, die zich op de mountainbike een weg door de menigte probeert te banen.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet